Proves no competitives: La Intermon Oxfam Trail Walker arriba a Catalunya

Enviada per corremonts el 08/Mai/2011 - 19:38

Aquest cap de setmana 202 equips han sortit de Santa Maria de Palautordera per fer els 100 quilòmetres de distància que els separen de Monistrol, el punt d'arribada. Aquest esdeveniment solidari, organitzat per Intermon Oxfam, se celebra anualment a dotze països de tot el món, i per primera vegada arriba a l'estat espanyol. A la Trail Walker equips de sis persones, quatre que caminen i dues que fan d'assistència, han hagut de fer un recorregut de 100 quilòmetres en menys de 36 hores.

L'objectiu de la prova és recollir fons per lluitar contra la pobresa i la injustícia al món. Per això cadascun dels equips participants ha hagut d'aconseguir 1.500 € per poder-hi participar. Podeu veure més detalls de la Trail Walker a la pàgina web de l'esdeveniment [1]. També podeu llegir-vos l'entrevista que Corremonts va fer a la Roser Claramunt [2], d'Intermon, en la qual ens ha explicat alguns detalls de la prova.

Com es desprèn de l'entrevista, la primera Trail Walker ha estat un èxit de participació i de recaptació, ja que els 202 equips han aconseguit recaptar més de 460.000 €. Un sol equip n'ha aconseguit 8.700.

Tot i que la prova no era competitiva hi ha hagut alguns equips que han destacat pels temps emprats. L'equip que ha completat el recorregut amb menys temps ha estat Corredors.cat [3]. El primer equip mixt en acabar ha estat Granollers Solidari [4]; el primer equip femení, All we need is walk [5], i l'equip més jove, Gerac [6]. Molts altres equips han aconseguit completar el recorregut. Moltes felicitats a tots i a totes!

[7]La prova en general ha anat molt bé i els equips participants n'han quedat altament satisfets i amb ganes de repetir-la. Hi ha hagut, però, dos factors pertorbadors que han dificultat les coses: un d'aquests ha estat la climatologia, ja que durant estones ha plogut amb certa intensitat. L'altre ha estat degut al fet que algú aliè a l'organització ha canviat marques de senyalització de l'itinerari. Això ha provocat que alguns equips es perdessin i no poguessin completar el recorregut. Hem pogut parlar amb un d'aquests equips que ens han donat la seva versió dels fets [8]. Concretament amb l'equip Bob Solidari [9] de Vic format per Sònia Bruguera, Anna Comet, Dani Bordallo i Ferran Sarri. Es van perdre quan portaven 90 quilòmetres, estaven en sisena posició de la general i en primera posició d'equips mixtes.

Enllaços
  1. http://trailwalker.intermonoxfam.org/ca
  2. https://ssl.corremonts.cat/index.php?module=pages&type=user&func=display&pageid=6
  3. http://trailwalker.intermonoxfam.org/ca/equipos/ficha/corredorscat
  4. http://trailwalker.intermonoxfam.org/ca/equipos/ficha/granollers-solidari
  5. http://trailwalker.intermonoxfam.org/ca/equipos/ficha/all-we-need-walk
  6. http://trailwalker.intermonoxfam.org/ca/equipos/ficha/gerac
  7. https://ssl.corremonts.cat/data/images/news/bob2.jpg
  8. https://ssl.corremonts.cat/index.php?module=pages&type=user&func=display&pageid=5
  9. http://trailwalker.intermonoxfam.org/ca/equipos/ficha/bob-solidari-vic