Proves no competitives: La Matagalls-Montserrat es manté ben viva després de 32 edicions

Enviada per administrador el 19/Set/2011 - 21:53

Actualment de proves de llarga distància o d'ultra fons n'hi ha moltes, algunes de competitives i altres que no ho són. Totes tenen un denominador comú: requereixen un bon entrenament físic i psicològic. Acabar-les és un repte per a totes aquelles persones que hi prenen part.

Quan amb prou feines es parlava de proves de llarga distància i la paraula ultra trail no estava gens de moda, o probablement ni tan sols existia, ja es parlava d'una caminada que s'havia fet famosa per la seva duresa, i que la majoria de la gent que es dedicava a l'excursionisme desitjava fer en alguna ocasió, la Matagalls-Montserrat.

L'any 1972 el Club Excursionista de Gràcia va organitzar la primera Matagalls-Montserrat per a commemorar la gesta del mossèn Jaume Oliveres, gran excursionista que el 4 d'agost del 1904 va portar a terme la caminada per primera vegada. En el seu inici la prova es feia cada dos anys, i poca gent se la plantejava com una cursa contra el cronòmetre. En aquella època l'esport de córrer per la muntanya no el practicava gairebé ningú, i fer-ho, estava mal vist dins del món de l'excursionisme. Poc a poc el concepte d'esport, muntanya i natura ha canviat. Avui molta gent es planteja la Matagalls-Montserrat com un repte més enllà del simple fet de completar el recorregut, arribar a Montserrat amb el mínim de temps possible.

La Matagalls-Montserrat és una prova no competitiva que surt de Coll Formic, originalment sortia del cim del Matagalls, d'aquí el nom de la prova, i arriba a Montserrat. Un total de 83,2 quilòmetres i 5.980 metres de desnivell acumulat, que cal completar en menys de 24 hores.

Aquest cap de setmana ha tingut lloc la 32a edició. Enguany hi han participat unes 3.000 persones, que era el màxim de gent que podia absorbir la prova. La demanda de places ha estat tan elevada, unes 3.700 sol·licituds, que ha estat necessari fer un sorteig entre els aspirants a participar-hi.

Des de Corremonts vam fer el seguiment de la cursa. No us perdeu les impressions rebudes dels participants [1], molt emotives.

També vam entrevistar un dels veritables protagonistes, en Rubèn Jordan, fisioterapeuta i professor de ioga a yogacentre de Terrassa, que va fer la Matagalls-Montserrat per primera vegada amb la seva família i que va completar el trajecte en unes 17 hores. En Rubèn ens explica la seva experiència [2] i ens dóna el seu parer de la prova des del punt de vista professional.

Durant el seguiment de l'esdeveniment vam fer algunes fotos. Si alguna persona vol que li enviem la imatge original d'alguna de les fotos on surti ell/a, només ens l'ha de demanar. Podeu fer-ho des d'aquí [3].

Els federats de muntanya que han aconseguit acabar la prova han obtingut 15 punts en la 14à Copa Catalana de Caminades de Resistència.

Des de corremonts.cat felicitem tothom que ha participat a la prova, i en especial aquelles persones que han pogut completar el recorregut.
Enllaços
  1. https://ssl.corremonts.cat/index.php?module=pages&type=user&func=display&pageid=15
  2. https://ssl.corremonts.cat/index.php?module=pages&type=user&func=display&pageid=16
  3. https://ssl.corremonts.cat/index.php?module=IWforms&type=user&func=newitem&fid=8