Duatlons i triatlons de muntanya: Celebrada a Mallorca la primera edició de la Green Cup Mallorca

Enviada per administrador el 06/Oct/2012 - 18:08

Aquest matí s'ha disputat a Cala Mesquida la primera edició de la prova Green Cup Mallorca, Final Internacional.

Les proves de Green Cup són proves combinades compostes per Mountain Bike i cursa per Muntanya que es realitzen a nivell mundial. Per ara hi ha hagut proves al Marroc, Anglaterra, Romania, Xile, Argentina, Panamà i Espanya. A Espanya concretament s'han portat a terme edicions a Cantàbria, Santander, Santa Pola i la Rioja. La previsió és que per al circuit del 2013 s'incorporin a aquestes sèries de duatló França, Alemanya i Portugal.

La Green Cup Mallorca ha tingut l'al·licient de que ha estat la Final Internacional dels circuits Green Cup, factor que farà que en pocs anys aquesta prova es converteixi en un esdeveniment imprescindible en el calendari de tots els duatletes de muntanya.
En aquesta primera edició i sobre un circuit de 10km, els atletes han corregut 10km pels voltants de Cala Mesquida per posteriorment agafar la bicicleta de muntanya i recórrer 20 km més (dues voltes al circuit).

S'han disputat dos tipus de competició: una de tipus individual, on els atletes han corregut i han fet després la prova de BTT, i una altra per equips, on un dels participants ha fet els 10km de córrer i l'altre els 20 km de BTT.

En un dia molt calorós els duatletes han recorregut un bell i dur circuit per la zona de Llevant de l'illa, amb rampes del 29% i un desnivell positiu acumulat de 700 m.

Aquesta edició ha estat portada a terme gràcies al patrocini principal d'Honda Espanya, i el d'Auto Vidal, Matt i Hotels Viva i Ajuntament de Capdepera i gràcies a la col·laboració de Scott, de l'Ajuntament d'Artà, del Consell de Mallorca i de Nutrisport.

Classificacions:

Relleus Masculins:
1r Toni Melis i Toni Pascual (1:35:39)
2n: Jonathan Alabrace i Miquel Obrador
3rs: Macia Adrover i Francisco Manzano

Sènior masculí:
1r Manuel de la Torre (1:44:21)
2n Pascual Torrens,
3r Oscar Ruiz

Veterans:
1r Joan Sansó (1:48:04)
2n Tomeu Riera
3r Pep Nicolau

Sub 23 Masculí:
1r Adrià Gayà (2:08:27),
2º Juan Marcos Domenge.

Absoluta femenina:
Rosa Morro (2:43:23)