Excursionisme i senderisme: S'ha posat en marxa la Ruta dels Refugis

Enviada per administrador el 07/Des/2012 - 17:43

Es posa en marxa la nova Ruta dels Refugis, producte de turisme actiu

Es tracta d'una ruta de senderisme de 90 quilòmetres per fer en quatre etapes
Aquest dies de desembre s'ha posat ja en marxa la central de reserves de la nova Ruta dels Refugis. La transitada Ruta dels Refugis ha modificat el seu recorregut per adaptar-la a un producte de senderisme dins el concepte turisme actiu. S'han creat 4 etapes d'entre 20 i 27 km de distancia i fàcils de fer en una jornada, combinant amb allotjaments ideals de muntanya con són Lo Refugi a Cornudella de Montsant, el Refugi de La Mussara a Vilaplana, el Refugi Musté Recasens a Mont-ral i els nous “refugis” del Càmping Prades a la vila vermella de Prades. La distancia total de la ruta són 90 km amb 4.500 m de desnivell positiu i 4.500 m de desnivell negatiu i fent-la es descobreixen els millors paratges de la Costa Daurada interior com les Muntanyes de Prades, una part del Parc Natural de la Serra de Montsant, La Vall del riu Glorieta, Siurana, etc... Aquests dies hi ha un grup de tres valencians fent-la.
Per poder fer La Ruta dels Refugis es canalitza a través de la compra d'un “forfait” que inclou la reserva de plaça als allotjaments, preus especials als allotjaments oficials, mapa, samarreta tècnica, buf-tubular, la targeta de marcatge i, en acabar, uns tast de vins del vi Cap de Ruc, així com una degustació de productes de la Ruta dels Refugis. El forfait pels adults té un preu de 39€ i de 29€ pels menors de 14 anys. Es pot trobar tota la informació i fer les reserves a www.larutadelsrefugis.com [1].

L'organització ja té preparada també la versió en BTT de la Ruta dels Refugis tot i que encara no esta operativa. Els amants del ciclisme podran gaudir-la a principis del 2013 amb un forfait diferent pensat per a les necessitats de la BTT.

El producte turístic es comercialitzarà a partir del 2013 a Espanya a través dels clubs de muntanyisme i ciclisme, i a través de les federacions; mentre que a Europa ho faran les agències especialitzades en senderisme i ciclisme. Aquest producte turístic pretén crear un degoteig constant d'esportistes a les poblacions per a on passa la Ruta dels Refugis.

Informació enviada per Naturetime
Enllaços
  1. https://ssl.corremonts.cat/www.larutadelsrefugis.com