BTT: El biker reusenc Christian Vázquez guanya la ViP XTREM 2012, amb un recorregut de 125 km per zones de muntanya de tres comarques

Enviada per administrador el 07/Jul/2012 - 19:12

Josep Turon, de les Borges del Camp, s'ha classificat en segon lloc, i Fèlix González, de Barcelona, en tercer

En categoria femenina, les primeres han estat Laura Baleta, d'Olesa de Montserrat; Mònica Bautista, de Barcelona, i Janette Solsona, de Cervera

La prova, amb 540 ciclistes d'arreu de Catalunya i l'Estat, té l'arribada i sortida al municipi de Vimbodí i Poblet
Vimbodí i Poblet, 07 de juliol de 2012 – Amb una marca personal de 6 hores, 9 minuts i 36 segons, el biker Christian Vázquez Guerrero s'ha proclamat guanyador de la prova ViP XTREM 2012, de 125 quilòmetres i un desnivell acumulat de 3.500 metres. Nascut a Cambrils i resident a Reus, Vázquez s'ha mostrat molt emocionat d'haver pogut guanyar aquesta emblemàtica cursa en BTT per les Muntanyes de Prades, adreçada a corredors amb un alt nivell de preparació. La segona posició en la categoria masculina ha estat per a Josep Turon Olivé, de les Borges del Camp (6 hores, 15 minuts, 43 segons), i la tercera, per a Fèlix González Prats, de Barcelona (6 hores, 32 minuts, 54 segons). En la categoria femenina, la guanyadora ha estat Laura Baleta Farreras, d'Olesa de Montserrat (9 hores, 18 minuts, 38 segons), seguida de Mònica Bautista Martí (9 hores, 45 minuts, 8 segons) i Janette Solsona Novell, de Cervera (9 hores, 58 minuts, 2 segons). Els temps i arribades de la resta dels ciclistes es poden consultar a les classificacions de l'agenda [1].
Un total de 540 ciclistes, arribats de diferents punts de Catalunya i de l'Estat, han participat en aquesta tercera edició de la ViP XTREM, amb sortida i arribada al municipi de Vimbodí i Poblet. La prova (organitzada per BTT Tarragona i l'Ajuntament de Vimbodí i Poblet) s'ha endinsat en espais de muntanya de la Conca de Barberà, el Baix Camp i l'Alt Camp. Concretament, als termes municipals de Vimbodí i Poblet, Vallclara, Vilanova de Prades, Prades, la Febró, Mont-ral (Farena i l'Aixàvega), Vilaplana (la Mussara), Montblanc (la Bartra, Rojals) i l'Espluga de Francolí.

Christian Vázquez: “Una prova esportiva que obre portes”

El primer classificat d'enguany ha destacat les millores en el recorregut i la senyalització, factors que han reforçat encara més l'atractiu de la prova, i s'ha referit a la ViP XTREM com una cursa d'anomenada “que obre portes i permet als guanyadors fer-se un nom” en aquest àmbit esportiu. Vázquez ha afegit que es tracta d'una prova dura d'alt nivell esportiu. Ell s'ha estat preparant durant tot l'any, en el decurs del qual ha participat en proves com la Pedals de Foc, on va quedar en vuitena posició, i la Titan Desert, on va quedar en 29è lloc. En la passada edició de la ViP XTREM, Christian Vázquez va quedar segon, després del conegut ciclista Roberto Heras, el qual enguany no ha participat a la prova.

Laura Baleta: “No m'esperava aquestes muntanyes”

Pel que fa a la primera classificada d'enguany, Laura Baleta, s'ha mostrat gratament sorpresa per la categoria dels paisatges de la ViP XTREM: “M'ho esperava diferent, no tant muntanyós, i m'ha agradat molt”. La ciclista també s'ha referit a l'organització: “Ha estat perfecta, de les millors curses d'entre totes les que he anat; l'any que ve repetiré”.

Els tres primers classificats a les categories masculina i femenina han rebut els trofeus de la ViP XTREM, realitzats en vidre bufat a la manera artesanal, procedents del Forn i Museu de Vidre que funciona a Vimbodí. Enguany, la pedalada ha comptat amb quatre ciclistes locals: Jordi Caixal (primer vimbodinenc a arribar), Esteve Puig, David Puig i Josep M. Pàmies.

L'organització ha felicitat el conjunt de participants per l'esforç i l'optimisme, així com per l'assistència a una prova que ja s'ha fet un forat en les curses BTT amb un alt grau d'especialització. Tant l'alcalde de Vimbodí i Poblet, Lluís Grau, com el president de BTT Tarragona, Pep Cabestany, han ressaltat l'èxit de la pedalada, així com la gran col·laboració d'entitats, empreses i nombrosos voluntaris de diferents municipis.

Una cita esportiva de referència

Amb només un historial de tres edicions, la prova ViP XTREM s'ha convertit en un referent català i estatal per als amants de la BTT d'alt nivell i s'ha posicionat al calendari de proves BTT d'alt nivell. L'any passat, la ViP XTREM va aplegar 427 participants, i va tenir com a primer classificat masculí el reconegut ciclista Roberto Heras, i en categoria femenina la no menys experta esportista Núria Lauco.

Impulsat per Pep Cabestany i Jordi Ferrer, de BTT Tarragona, ViP XTREM està organitzat per aquest club de bikers tarragoní i l'Ajuntament de Vimbodí i Poblet amb la col·laboració especial de +Web, el Paratge Natural d'Interes Nacional (PNIN) Poblet i d'empreses, entitats i ajuntaments dels municipis per on transcorre la prova. També compta amb el suport de la marca Costa Daurada, depenent del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, i de més de cent voluntaris de diferents poblacions de la demarcació de Tarragona.

ViP XTREM combina el vessant esportiu amb la descoberta de paratges singulars de gran bellesa, en els que s'hi pugui anar en BTT. La marxa pretén ser, de fet, un esdeveniment de promoció de la Ruta del Cister i de les muntanyes properes a la Costa Daurada, molt adients per a la pràctica de la BTT però, de vegades, força desconegudes per als aficionats a les pedalades. ViP XTREM utilitza les lletres inicials de Vimbodí i Poblet per destacar el caire singular de la prova, de la que també en destaca la dificultat i l'aposta per la màxima qualitat esportiva.

Informació enviada per ViP XTREM
Enllaços
  1. https://ssl.corremonts.cat/index.php?module=Agenda&type=user&func=viewEvent&eventId=540#class