Raids d'aventura: Open Raid X-Race Montsant

Enviada per administrador el 11/Nov/2013 - 19:47

Vila-seca, 10 de novembre de 2013 - Un total de 36 equips han participat al Open Raid X-Race Montsant, la darrera prova de la Copa Catalana de Raids d'Esports de Muntanya organitzada per la Secció de Muntanya Agrupació Cultural de Vila-seca i produïda per Naturetime Events. Una cursa molt estratègica a on no donava temps a fer tots els controls, i els equips havien de seleccionar els controls a visitar, en funció dels punts de cada control i l'esforç en aconseguir-los. La cursa va començar a l'ermita de Sant Antoni amb un trekking al voltant de l'ermita i pel nord de la Serra de Montsant, visitant zones com el Toll de l'Ou, i les balmes de la zona com la Cova de la Bruixa o la Cova del Corb, entre d'altres. Al trekking li va seguir un tram de BTT fins a Ulldemolins per anar a fer l'orientació urbana pels seus carrers. Cal destacar que les categories elit i aventura ho feien per relleus. A partir d'aquí, un ampli sector de BTT que, de forma opcional, enviava als corredors de nou a dalt de la Serra de Montsant i a l'oest del poble de Prades. Entre mig, una prova d'orientació específica a la zona dels Segalassos. Finalment en BTT, els equips retornaven fins a l'ermita de Sant Antoni per fitxar la meta abans de les 18h, que era el límit permès per fer la cursa sense penalitzar. Un cop a meta, els equips havien de superar una darrera prova, aquest cop de cordes: l'slackline, que consisteix en fer equilibris a sobre d'una corda i aconseguir fer una distancia de 5 metres.
En la categoria reina, l'elit X-Race, l'equip Grifone (Albert Vilana - Dani Terrise), que tot i no sé l'equip que més punts va fer, es va endur la victòria donat que l'equip en segona posició, La Cameta Coixa (Joan Farnós – Oriol Pellisa), va entrar a meta amb un retard de 3 minuts i van penalitzar amb un punt. En tercera posició, i tres punts per darrera, l'equip Haglofs Raid Team1 (Jordi Capell – Jaume Soler).

A la Elit SOLO es va imposar amb més claredat el Casboraid Team (Roger Moras), seguit del navarrès www.raidestella.com (Victor Martín) i de Les Fieres (Xavier Carroza)
En categoria Aventura, a la classificació masculina es va imposar l'equip Komando Cerveza (J.Ramon Fernandez – Joan Riba), la mixta va ser per Matxacuca PT (Gloria Sobrero – José Pérez) i en fèmines, l'equip SEFENI (Azahara Fort – Mónica Dominguez).

També va haver categoria iniciació per als novells als raids, on es va imposar l'equip TMS (Marc Torrents – Lluis Torrents).