Alpinisme: Carlos Soria: “A la muntanya també trobes cuiners 5 estrelles”

Enviada per administrador el 16/Des/2013 - 13:35

L'alpinista de 74 anys presenta el llibre gratuït 'Receptes de cuina per a situacions límit'

El llibre, disponible de forma gratuïta, està protagonitzat per Nathi Sherpa, el cuiner nepalès que ha acompanyat Carlos Soria a les Expedicions BBVA a l'Himàlaia

El llibre electrònic, amb totes les receptes i trucs de Nathi i Carlos Soria, està ja disponible per a web i dispositius mòbils
Nathi Sherpa és el cuiner nepalí que ha format part de les últimes Expedicions BBVA a l'Himàlaia. Pel seu bon saber fer a la cuina, ha conquistat l'estómac de Carlos i de la resta de l'equip a cop de cullera. Amb motiu de les festes nadalenques, BBVA ha volgut reunir en un 'e-book' de descàrrega gratuïta les millors receptes d'aquest mag dels fogons que és capaç de preparar una lasanya sense forn a 5.700 m d'alçada.

16 de desembre de 2013 - Llenties, pizza o truita espanyola són part de la dieta alimentària de l'alpinista Carlos Soria i el seu equip quan es troben en els camps base de les Expedicions BBVA a l'Himàlaia. Nathi Sherpa, cuiner nepalès especialista en alta muntanya, s'ha convertit en referència per el veterà alpinista des que va començar a preparar les ascensions als camps d'alçada.

“A l'hora d'afrontar un cim com el Kanchenjunga o el Shisha Pangma, la forma física i actitud mental és molt important. Però igual de fonamental és l'alimentació”, afirma Carlos Soria. “Gràcies a Nathi Sherpa seguim una dieta de campions. Ens cuida i ens prepara plats excel·lents a l'altura de les circumstàncies. Ell és la prova que a la muntanya també et trobes amb cuiners 5 estrelles”, fa broma l'avilès.
Per celebrar el Nadal, BBVA ha editat en un 'e-book' de descàrrega gratuïta amb les millors receptes de Nathi Sherpa i moltes curiositats sorprenents fins i tot per als muntanyencs més avesats: neveres fabricades sota blocs de gel, forns fets amb pedres calentes o mètodes de reciclatge a més de 4.000 m d'alçada.

El llibre conté un total de 19 receptes explicades pas a pas, amb els trucs culinaris de Nathi, a més de les seves dades biogràfiques i una ressenya del mateix Carlos Soria. Amb un format de fàcil manipulació i de disseny desenfadat, el 'e- book' es pot descarregar-se en tres versions diferents: pdf, epub i mobi, adaptat per a qualsevol dispositiu de lectura. Tots ells es poden obtenir des de: http://www.club59mas.com/recetas-de-cocina-para-situaciones-limite [1]

El format del llibre permet accedir a vídeos explicatius on es mostren les condicions i estris de cuina que s'utilitzen en les grans expedicions a l'Himalaia , així com assistir "en directe" a l'elaboració d'una lasanya, la preparació d'un plat de carn de iac o la decoració d'un pastís de poma. A més de realitzar a 5.700 metres d'altitud plats espanyols clàssics com unes llenties o una truita de patates, Nathi Sherpa ha inclòs a la dieta diària de l'equip de Carlos Soria elements de la cuina tradicional nepalesa, des dels dhalbhat d'arròs fins als chapatis, més propers a la cuina índia.

Fitxa Tècnica

Títol: Receptes de cuina per a situacions límit
Autor: Carlos Soria i Nathi Sherpa
Any: 2013
Gènere: Cuina
Tipus d'edició: e-book
Editat per: BBVA
Pàgines: 72
Enllaços
  1. http://www.club59mas.com/recetas-de-cocina-para-situaciones-limite