Presentacions i actes promocionals: De la mà de Josef Ajram la marca Merrell organitza a Barcelona una sessió de test del calçat minimalista

Enviada per administrador el 19/Abr/2013 - 09:41

Barcelona, 18 d'abril de 2013 - Ahir la prestigiosa marca esportiva Merrell va convocar a Barcelona a uns quaranta atletes i va donar-los l'oportunitat de fer un test de les seva línia de vambes minimalistes. Entre els assistents a l'acte hi eren presents des de persones iniciades en el barefoot, o córrer natural, a persones que es van posar un calçat minimalista per primera vegada.

Després de repartir diferents models de vambes de la marca Merrell, que van deixar als assistents, l'atleta Josef Ajram va explicar la seva experiència en el món del córrer natural. Josef va explicar que va començar a córrer amb calçat minimalista perquè li van aconsellar com a remei per corregir unes molèsties d'esquena que patia, el limitaven a l'hora de córrer i el tenien preocupat. El remei li va ser efectiu i l'experiència gratificant. No només li van desaparèixer els dolors d'esquena, sinó que també va aconseguir rectificar petites desviacions de la columna vertebral que li havien detectat en algunes exploracions. A més, amb el canvi de calçat va aconseguir augmentar notablement la velocitat a l'hora de córrer.
Va avisar que calia fer la transició a aquesta manera de córrer sense presses, amb paciència i temps, sense tenir cap objectiu esportiu proper. Altrament el risc de patir alguna lesió important és gran, ja que la tècnica posa en funcionament un conjunt de muscles del nostre cos que no tenim l'hàbit de fer servir. “La primera sensació és que es carreguen molt els bessons i cal fer exercicis d'adaptació.”, comentava Josef, i afegia “una bona manera d'adaptar-se a aquesta mena de calçat és portar-lo per a tot, si el dia a dia ens ho fa possible. Si t'és possible fer això, quan tornes a posar-te un calçat normal, et sents rar.”. També va deixar clar que no es tracta de córrer de puntetes, sinó de mig peu en endavant. "El taló ha de tocar una mica el terra, però molt lleugerament", comentava Josef. A la part final de les explicacions, es va establir un diàleg entre els assistents i es va comentar que quan es decideix fer aquest canvi cal mantenir-lo, sense alternar el calçat minimalista amb el calçat tradicional, ja que això implica una progressió molt lenta i es desaconsella.

La part final de la sessió, i també la més esperada, va consistir a sortir a córrer en un recorregut d'uns cinc quilòmetres amb les vambes minimalistes. Per alguns, ja iniciats en el borefoot, va ser una molt bona ocasió per depurar una mica la tècnica gràcies als consells dels experts que dirigien l'acte. Per altres va ser la possibilitat de poder descobrir les primeres sensacions amb aquest tipus de calçat i aquesta manera de córrer.

A la tornada de la correguda les cares de satisfacció dels assistents deixaven clar que la jornada havia agradat i tothom havia passat una tarda ben aprofitada.

Merrell és una marca que aposta en el calçat minimalista i investiga en la millora d'aquesta mena de calçat per fer més amena la pràctica de l'esport de córrer en la tècnica del barefoot.

Us convidem a veure l'àlbum de fotos de la sessió [1].

Test del model Trail Glove per Jordi Coral:

Crèdit de les fotos: Irene Fustagueras (Corremonts.cat)
Enllaços
  1. https://ssl.corremonts.cat/https://plus.google.com/photos/101885034817156680096/albums/5868305554287502865