Presentacions i actes promocionals: A Fine Line rep el premi especial del jurat a Bcn Sports Film Festival

Enviada per administrador el 22/Abr/2013 - 19:45

"A Fine Line", la primera pel·lícula del projecte Summits of My Life de l'atleta Kilian Jornet va rebre aquest passat diumenge el Premi Especial del Jurat al BCN Sports Film Festival, quarta edició del festival de cinema i televisió esportiva celebrat a la capital catalana.
Barcelona, 21 d'abril de 2013 - El BCN Sports Film Festival, festival de cinema i televisió d'esport va premiar amb la menció especial del jurat "A Fine Line", primera pel·lícula del projecte Summits of My Life de l'atleta Kilian Jornet i que narra un viatge sorprenent a través dels espectaculars pics nevats dels Alps acompanyant un petit grup d'extraordinaris esportistes de muntanya en la seva recerca de la felicitat.

En aquesta edició del BCN Sports Film Festival es van projectar més de 60 pel·lícules en concurs, seleccionades entre més de 200 obres inscrites de 40 països. Entre elles destacava el documental Pura Vida, que es va dur el guardó a la millor pel·lícula i que reconstrueix amb detall l'operació d'intent de rescat de l'alpinista Iñaki Ochoa.
El festival es va celebrar entre el 18 i el 20 d'abril en diferents seus a Barcelona, com ara el Museu Olímpic i de l'Esport Joan Antoni Samaranch i la Sala Àmbit Cultural del Corte Inglés. Totes les projeccions van ser gratuïtes i van tenir bona acollida entre el públic assistent.

A més, en col·laboració amb el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, el BCN Sports Film va establir un programa de col·laboració en centres penitenciaris. En el cas de "A Fine Line", aquesta va ser projectada al Centre Penitenciari de Dones Wad-Rad, on va obtenir una bona acollida entre les preses, que van destacar els ensenyaments que transmet, així com la iniciativa per desenvolupar els projectes personals de cadascú.

El jurat internacional d'aquesta edició del festival va estar format per Roland N'Guyen, membre de l'Académie des Césars i de la comissió per al finançament del curtmetratge del Centre National du Cinéma Français i de la regió d'Auvergne, Mayuko Fujiki, entrenadora de l'equip espanyol de natació sincronitzada, Isabel Bosch, membre del Gabinet de Direcció de TV3, José Antonio Montero, exjugador de bàsquet, i Fernando Trullols Santiago, guanyador del Goya al Millor Curtmetratge per El Vaixell Pirata.

"A Fine Line" competirà en altres festivals de cinema, on espera recollir més reconeixements com aquest, i aprofitar l'ocasió per mostrar al món el projecte de Kilian Jornet, els seus valors i la seva forma d'entendre la vida i la muntanya.

El projecte Summits Of My LifeSummits of My Life és el projecte personal de Kilian Jornet, mitjançant el qual es vol intentar establir els rècords d'ascens i descens de les muntanyes més importants del planeta. El projecte durarà 4 anys, i té previst culminar el 2015 amb l'intent del rècord de la muntanya més alta del planeta, l'Everest.

Summits of My Life va lligat estretament a uns valors, ja una manera d'entendre la muntanya purista i minimalista, fet pel qual les ascensions seran el més autosuficients possibles, buscant així, la màxima connexió entre ésser humà i muntanya.