Entrevistes: Entrevista a Emma Roca sobre el seu llibre “Non Stop”

Enviada per administrador el 11/Mai/2013 - 11:00

Emma Roca ens comenta que l'ha inspirat escriure el llibre "Non stop" que recentment va publicar l'editorial Cossetània.

Què et va inspirar a escriure el llibre “Non Stop”?

L’editorial Cossetània va venir a casa i em va demanar si volia plasmar la meva vida i experiència en curses i la muntanya en lletres, vaig trobar-ho difícil i un repte poc usual en la meva vida, però ho vaig intentar! en comptes d’estar 1 any segons el previst hi vaig estar 2! però penso que tot i haver estat complicat trobar hores de qualitat i treure temps de sota les pedres ha valgut molt la pena, ha estat una gran experiència personal.

Com t'ho fas per aconseguir el temps necessari per poder combinar feina, família, entrenaments, Summit, llibre...?

Bona pregunta!! el temps el vaig exprimir al màxim i moltes vegades era al vespre quan els nens dormíen i hi havia silenci. Algunes setmanes es van fer dures!! Sempre preguntava si algú coneixia un exprimidor que en comptes de treure suc de les fruites treiés més hores de les 24 que té un dia.
Quin és el missatge principal que vols transmetre amb el llibre?

Què si un es proposa una cosa ha de lluitar per aconseguir-ho, s’apren molt pel camí i si al final no es pot assolir l’objectiu el que s’ha après no té preu. Si una lluita ningú podrà dir que no ho has intentat. I sobretot, no donar res per impossible, sempre buscar la manera de poder-ho fer. M’agrada aquella frase que diu: “ho van fer perquè ningú els hi va dir que era impossible”. Voler és poder!

A quin col·lectiu de persones va dirigit?

Crec que és un llibre que pot servir per tota franja d’edat i de gènere! m’han vingut des de nens fins a àvies que els hi ha agradat! Si que hi ha una predisposició potser més gran a que al gènere femení li agradi més perquè es poden sentir més identificades amb moltes de les coses que explico. Però alhora els homes ens poden entendre més i també conèixer una mica de la ment femenina.

Quants exemplars vas signar durant la diada de Sant Jordi?

Mig centenar més o menys. Una jornada intensa i amb molt moviment. Va ser una experiència ben diferent al que estic acostumada i una interacció directe amb el lector que va ser molt enriquidora!

Dins de quin gènere es cataloga el llibre?

No sabria dir-ho, ja que parlo tant de divulgació, com de biografia, com d’esport, com de psicologia, com d’aventures, ...

Quin és el teu proper projecte en ment?

Acabar la tesi doctoral sobre el perfil de l’ultrafondista i començar nous projectes d’investigació sempre encarats a la salut, la muntanya i l’esport. Ja és apasionant de per si el món de l’esport, i si a més afegim la muntanya i la part científica que ho pot fer tot més saludable, és una passada!

Crèdits de la foto: Albert Pérez Monfort (Corremonts.cat)