Alpinisme: Carlos Soria arriba als 8.300 m en el seu intent de cim al Kanchenjunga

Enviada per administrador el 20/Mai/2013 - 17:45

Camp IV del Kanchenjunga, 20 de març de 2013 - L'Expedició BBVA Carlos Soria ha arribat avui als 8.300 metres en el seu intent de cim al Kanchenjunga (8.586 m) i, després de gairebé 23 hores ininterrompudes de travessa, estan de tornada al Camp IV. L'enorme distància a cobrir en el tram final de l'ascens, que s'ha prolongat més del previst, ha obligat el muntanyenc de 74 anys a renunciar al cim.

En la comunicació amb el Camp Base des de la seva tenda, Carlos Soria ha explicat que, d'haver intentat continuar ascendint, el gran esforç necessari hauria dificultat extremadament la baixada, posant en perill la integritat física dels expedicionaris. L'alpinista avilès es troba bé, tot i que exhaust després de passar gairebé tou un dia sencer per intentar trepitjar la tercera muntanya més alta del planeta.
L'Expedició BBVA va iniciar a les 18.00 hora local del diumenge (14.15 hora espanyola) la travessia final des del Camp IV, situat a 7.480 metres. Conegut per la seva prudència a la muntanya, Carlos Soria mai ha patit congelacions ni ha necessitat cap rescat en els més de 40 anys de carrera. Durant les properes hores, l'alpinista té com a objectiu recuperar l'enorme esforç realitzat amb els seus companys d'expedició, a l'espera de saber si hi ha possibilitats de tornar a intentar el cim del Kanchenjunga abans de l'arribada del mal temps.