Alpinisme: Carlos Soria anuncia que tornaran a intentar el Kanchenjunga el 2014

Enviada per administrador el 31/Mai/2013 - 13:47

L'equip de l'Expedició BBVA, liderat per Carlos Soria, ha aterrat aquest matí a l'aeroport de Madrid-Barajas

Carlos Soria ha declarat que se sent orgullós de les decisions preses en l'intent a cim i ja pensa en la propera expedició

L'alpinista de 74 anys es troba amb forces i ha avançat que la propera expedició serà a la tardor al Shisha Pangma
Madrid, 31 de maig de 2013 - Carlos Soria i la resta de l'Expedició BBVA arribaven a Madrid aquest mateix matí. L'alpinista avilès es troba en molt bones condicions físiques i amb ganes de tornar l'any vinent a intentar el cim del Kanchenjunga. “Hem vist el cim molt a prop, però vam prendre la decisió correcta”, ha declarat a la seva arribada a l'aeroport. Carlos es va quedar a només 300 metres de trepitjar el cim de la tercera muntanya més alta del planeta, però el perill i les dificultats que es van presentar en el tram final el van portar a prendre la decisió de renunciar a arribar al cim. “Era el més prudent atesa la situació en què ens trobàvem: portàvem més de 20 hores d'ascens, el retard durant la pujada i la manca de corda fixa feien insegur el descens després de cim”, ha assenyalat.
D'altra banda, Carlos Soria es mostra optimista i ha afirmat que “el Kanchenjunga no es mourà d'allà, i hi tornarem a la primavera de 2014”. També ha volgut agrair a tots els membres de l'Expedició el seu treball i esforç, Luis Miguel López, Carlos Martínez, Daniel Salas i al grup de xerpes, especialment a Muktu. “A més de l'equip, ha estat molt important el suport que he rebut dels seguidors de les xarxes socials. Quan vam tornar al Camp Base i vaig poder llegir tots els missatges d'ànim, els vaig sentir veritablement a prop”, ha destacat.

Propera repte: el cim principal del Shisha Pangma (8.013 m)Carlos ja pensa en la propera expedició: “La propera tardor intentarem fer el cim principal del Shisha Pangma. Tinc ganes de tornar a aquesta muntanya”. De moment, l'avilès es prendrà uns dies de descans amb la família per reprendre forces, tot i que assenyala que “ja dilluns iniciaré els entrenaments, a la meva edat no es pot donar descans al cos”.

Carlos Soria és l'únic alpinista de la història que ha escalat nou muntanyes de més de 8.000 metres després de complir els 60 anys, i continua aspirant a convertir-se en l'alpinista de més edat a trepitjar els 14 vuit mils, dels quals encara li falten el Kachenjunga, el Dhaulagiri, el cim principal del Shisha Pangma i l'Annapurna.