Proves no competitives: Reconeixement de la Cursa dels Poblats Ibèrics (15.9 Km) per David Huertas

Enviada per administrador el 08/Jul/2013 - 22:52

Cursa: Cursa dels Poblats Ibèrics [1].

David Huertas, de l'equip Corremonts-sportHG, ens comenta la seva experiència a l'entrenament de la Cursa dels Poblats Ibèrics.

Barcelona, 7 de juliol de 2013 - Després d'un mes de juny força intens en relació a curses i quilometratge, volia descansar d'entrenaments durant una setmana per complet. Tot just a finals de setmana, però, vaig veure que l'organització de la pròxima cursa en que participaré (Club d'Esports de Muntanya de Cerdanyola) feia un reconeixement dirigit i gratuït del circuit. No m'ho vaig pensar massa ja que em sembla molt interessant saber com serà una cursa abans d'anar-hi, ajuda moltíssim :)

Amb una previsió d'onada de calor, ens hem reunit una vintena llarga de corredors diumenge d'hora al matí. En un ambient molt distès, alguns membres de l'organització ens han donat quatre indicacions abans de repartir-nos en grups (gent per la Caminada, la Cursa curta i la Cursa llarga). Hem fet la foto de rigor tots junts i de seguida hem sortit a conèixer el circuit. S'ha de destacar la voluntat dels membres del club d'ensenyar-nos tots els racons del bonic circuit que han preparat dins del Parc de Collserola.
El primer tram l'hem fet tots plegats amb un ritme tranquil. Després de la primera pujada (entre els Km 2 i 3) ja s'ha vist que hi havia gent amb varis nivells i hem aguantat tots junts fins arribar al següent encreuament (abans del Km 3). Aquí s'ha decidit fer dos grups per evitar que els primers esperessin molt i que els últims patissin en excés. Una bona decisió que m'ha permès quedar-me amb el grup menys ràpid per no patir massa i poder veure bé el circuit.

Des d'aquest punt hem sortit tots junts i hem pujat fins al punt més alt de la cursa remuntant una carena molt maca amb constants ascensos. Al arribar a dalt ja hem perdut de vista el grup capdavanter i definitivament s'han separat els grups. Tocava la baixada per un corriol preciós amb força entrebancs i sorpreses. Al final de cada tram ens anàvem reagrupant i així hem aprofitat per anar descansant! De nou ha tocat una mica de baixada abans d'encarar la penúltima pujada, tota dins de corriol.

Aquí hem tornat a passar pel punt del Km 5 (tancant el 8 que fa el circuit) per tornar a baixar una bona estona. Finalment faltava l'últim ascens, on ja m'he trobat força millor, que ens ha dut fins la torre de vigilància contra els incendis. La calor ja apretava i la gent anava justa d'energies, però ja només quedava el descens final recorrent els mateixos trams que en el primer ascens. Al arribar al Centre Cívic, hem estat parlant amb altres corredors i els organitzadors sobre el gran circuit que han creat i com de bé ens ho passarem el dia de la cursa. Teníem l'opció de dutxar-nos allà mateix i també hi havia un bar pels que volien refrescar-se amb alguna cerveseta jeje.

Des d'aquí només em queda felicitar l'organització i encoratjar a aquells que encara s'estiguin rumiant si inscriure's o no, que no s'ho pensin ja que el circuit és molt maco i l'organització s'ho ha treballat de valent. Queden algunes places lliures per la cursa llarga i força més per la curta, que també té un circuit molt xulo, així que ja sabeu!!

Per acabar destacaré que he provat el nou equipament de l'equip Corremonts-Sport HG en un dia d'alta calor com avui i no m'ha molestat gens ni mica. Tot ben còmode amb una bona transpiració i subjecció, i he arribat amb la clau del cotxe encara a la butxaca. Ara toca afinar la forma pel dia de cursa :)

Distància oficial: 15.900 m (766 mD+)

L'Avi Salmó escoltant "Pa amb oli i sal" de Blaumut
Enllaços
  1. http://cursapoblatsiberics.cat/