Presentacions i actes promocionals: La Volta Cerdanya Ultrafons 2014 presentada a Puigcerdà

Enviada per administrador el 24/Ago/2013 - 09:20

Un recorregut més exigent, competicions infantils, un quilòmetre vertical i el canicross entre les
principals novetats per a 2014

Tots destaquen l'èxit de les anteriors edicions i asseguren que la cursa tindrà un gran creixement alhora que sostingut

La propera cita és la setmana vinent a Chamonix, on es presentarà la VCUF al saló de referència a nivell mundial del trailrunning, coincidint amb l'Ultra-Trail del Montblanc
Puigcerdà, 22 d'agost de 2013 - La propera edició de la Volta Cerdanya Ultrafons (VCUF) es va presentar aquest dijous, 22 d'agost, a la capital ceretana i va comptar amb la presència de Marian Muro, Directora General de Turisme de la Generalitat, Albert Piñeira, alcalde de Puigcerdà, Ramon Moliner, president del Consell Comarcal de la Cerdanya i Eduard Jornet, director de la VCUF.

Després de dues edicions, la Volta Cerdanya Ultrafons afronta la tercera como un repte, el d'esdevenir, definitivament, una prova de referència en el calendari del trailrunning. És per això que el lema de 2014 serà, precisament, “EL REPTE”. Però a més de ser-ho per a l'organització, ho és també per als corredors, que aquest any han pogut comprovar que en condicions climatològiques adverses, els 214 km de distància i els 10.500 m de desnivell positiu, són tot un desafiament.
Són moltes les novetats que l'organització prepara per a l'any vinent. Els recorreguts de les curses seran diferents: la prova reina, la VCUF de 214 km, tindrà un traçat exigent amb 10.500 metres de desnivell positiu i començarà i acabarà a Puigcerdà. La VCT (Volta Cerdanya Trail), de 85 km, sortirà d'Alp mentre que la CMC (Cursa de Muntanya de Cerdanya), de 35 km, ho farà de la localitat francesa de La Tor de Querol, amb arribada ambdues a la capital ceretana. La CPMC (Cursa Popular de Muntanya de Cerdanya), de 14 km, sortirà de Bellver de Cerdanya i acabarà a Martinet. Eduard Jornet va destacar que el 2014 hi haurà més competicions, com curses infantils, un quilòmetre vertical i canicross. També es potenciarà el Saló de l'Ultrafons, la fira que té lloc paral·lelament a la competició i on les marques del sector exposen els seus productes.

La VCUF 2014 col·laborarà amb dos nous projectes: BOX21, de la Fundació Itineràrium de l'Anna Vives, que pretén crear aplicacions mòbils per a la integració de persones amb síndrome de Down o X fràgil entre altres; i DEBRA, l'associació que treballa per millorar la qualitat de vida dels afectats per l'epidermòlisi bullosa, malaltia coneguda també com a pell de papallona.

Tal com va destacar Marian Muro, Directora General de Turisme de la Generalitat, la competició és un motiu per a atreure persones a una comarca que, d'una altra manera, no haurien vingut. Per això va expressar el comprimís per ajudar a fer créixer la prova ceretana, això sí, d'una manera sostinguda.

Per la seva part, el president del Consell Comarcal de la Cerdanya, Ramon Moliner va destacar el fet transfronterer de la competició, que recorre senders per territori espanyol i francès, i va celebrar que l'organització de la cursa col·labori cada any amb diferents projectes solidaris.

Albert Piñeira, alcalde de Puigcerdà, va recordar que la capital ceretana acull molts esdeveniments esportius que ajuden a la promoció turística de la vall, tan necessària en èpoques de temporada baixa, como ho són les dates en què té lloc la VCUF. També va destacar que la prova compta amb un veritable exèrcit de voluntaris que la fan possible, la figura de Kilian Jornet i un gran impulsor com és l'Eduard Jornet.

Aquest acte és el primer d'una sèrie de presentacions que es faran en diversos punts de la geografia europea. La setmana vinent la Volta Cerdanya Ultrafons estarà present al Saló de l'Ultratrail, a Chamonix, cita de referència del sector que se celebra els dies previs a l'Ultra-Trail del Montblanc.