Alpinisme: L'Expedició BBVA de Carlos Soria al Shisha Pangma arriba al campament base a 5.764 m

Enviada per administrador el 17/Set/2013 - 11:23

L'alpinista de 74 anys té bones sensacions després de la marxa d'aproximació i espera poder coronar el Shisha Pangma (8.027 m) en les properes setmanes

L'Expedició BBVA iniciarà aquests dies l'ascens als camps d'alçada per completar l'aclimatació i començar a equipar la muntanya
Camp base del Shisha Pangma (Xina), 17 de setembre de 2013 - Carlos Soria i la resta de l'Expedició BBVA ja es troba als peus del Shisha Pangma a 5.764 m. Després d'una setmana d'aproximació a la muntanya, l'equip ha instal·lat el campament al Camp Base de la muntanya xinesa. En els propers dies realitzaran marxes d'aproximació per instal·lar els campaments d'alçada a l'espera de fixar una data per a l'atac a cim.

L'Expedició BBVA Carlos Soria va arribar al Camp Base del Shisha Pangma, després de set dies d'aproximació. Els membres de l'expedició, liderats per l'alpinista de 74 anys van sortir en un minibus des de Katmandú el 10 de setembre i van posar rumb a la frontera entre el Nepal i la Xina. Després de passar els controls duaners, van pernoctar a la localitat de Zhang Mu, a 2.300 m d'alçada.
Al dia següent tot el grup es va dividir en els jeeps que els van conduir fins a la població de Nyalam, a 3.600 m d'alçada. Allà van poder aclimatar durant dos dies a les carenes i pics pròxims, arribant a superar un desnivell de 650 m per comprovar que les sensacions eren les correctes. Els mateixos jeeps van transportar a Carlos Soria i els seus companys fins al Camp Base xinès.

Ja a 5.000 m d'alçada, l'Expedició BBVA es va mantenir dues nits en aquest punt per realitzar també exercicis d'aclimatació. A més, es van pesar els bidons de material per ser transportats per un total de 43 iacs amb fins a 60 quilos en cada un d'ells. En total, aquests animals de càrrega transportar els 2.500 quilos de pes necessaris per emprendre aquest repte.

La penúltima etapa, de sis hores i mitja de durada, va conduir a Carlos Soria fins al Camp intermedi a 5.620 m d'altitud. Una jornada dura i difícil que es va compensar amb la següent, que conclouria al Camp Base del Shisha Pangma en tan sols trenta-cinc minuts, i ja a 5.764 m.

Amb les botigues dels expedicionaris muntades, a més d'una tenda menjador, una de comunicacions, una cuina i una altra magatzem, ja s'ha establert el centre neuràlgic de la Expedició BBVA per als pròxims dies. Amb l'aclimatació ja feta des de Bolívia al mes d'agost, on Carlos Soria va pujar dos pics de més de 6.000 m, ara és el moment de prendre decisions en els propers dies per saber quan podria començar a equipar la muntanya i quan podria establir l'atac al cim del Shisha Pangma (8.027 m).