Alpinisme: Carlos Soria ja es troba en el camp II a 6.800 m, i inicia l'atac al cim del Shisha Pangma

Enviada per administrador el 30/Set/2013 - 11:28

L'equip de l'Expedició BBVA, liderat per l'alpinista Carlos Soria, va sortir el passat diumenge del Camp Base I es dirigeix cap al cim de la muntanya tibetana, situada a 8.027 m

Les previsions meteorològiques favorables i el bon estat de l'alpinista de 74 anys són les claus d'aquest intent d'assolir el cim del Shisha Pangma
29 de setembre de 2013 - Carlos Soria i la resta de l'Expedició BBVA van sortir del Camp Base ahir diumenge i actualment es troben al Camp II, a 6.800 m, després de passar una nit al Camp I a 6.350 m, amb l'objectiu d'afrontar el cim en els propers dies. El comunicat meteorològic ajuda l'equip a ser optimista en les opcions d'arribar al cim del Shisha Pangma de 8.027 m, el qual seria l'onzè vuit mil de l'alpinista avilès. Carlos Soria està més a prop d'aconseguir el repte de convertir-se en la persona de més edat en aconseguir els 14 vuit mils.

L'Expedició BBVA ho té tot a punt per enfrontar-se als 8.027 m del Shisha Pangma. Després de tot just dues setmanes de preparació al Camp Base i en els diferents campaments d'alçada, les previsions meteorològiques han permès iniciar el veritable repte d'arribar al cim. “Vam venir molt ben aclimatats, i l'alçada a la qual es troba el Camp Base (5.764 m) ens ha facilitat l'adaptació en un temps rècord. Portem diversos dies preparant el pla d'atac i per fi les informacions meteorològiques ens donen una oportunitat real que no desaprofitarem”, ha confirmat Carlos Soria abans d'iniciar la marxa cap al Camp I.
Davant de les bones condicions, Carlos Soria i el seu equip van abandonar a la matinada de diumenge el Camp Base del Shisha Pangma. Ja fa diversos dies que van procedir al muntatge del Camp I, a 6.350 m, i del Camp II, a 6.800 m. La nit de diumenge a dilluns l'han passat en aquest primer campament d'alçada, després de 6 hores d'ascensió des del Camp Base. L'Expedició BBVA ha arribat aquest mateix matí el Camp II a 6.800 m, han superat més de 400 metres de desnivell en tres hores per establir-se en el segon dels camps d'alçada. Carlos Soria s'ha comunicat amb el Camp Base per informar dels propers passos: “Ha estat una pujada molt dura però estem contents perquè ens seguim trobant molt bé. La meteorologia està acompanyant i ara descansarem per intentar arribar demà al Camp III”.

El pla de l'expedició passa per dormir una nit a cada camp abans d'emprendre l'atac a cim. L'escalada final s'escometrà des del Camp III, a 7.300 m, on l'Expedició BBVA decidirà si opta per la 'Ruta d'Iñaki' o utilitzant la coneguda com a 'via del Gendarme'.

Si aconsegueix trepitjar el cim del Shisha Pangma, Carlos Soria es convertiria en un referent històric en ser l'home de més edat en pujar aquesta muntanya i estarà més a prop d'aconseguir el repte esportiu d'assolir els 14 cims més alts del planeta.