Entrevistes: Núria Picas: “Ha estat una temporada sorprenent”

Enviada per administrador el 27/Oct/2014 - 21:48

L'atleta ha acabat la temporada de trail running aquest cap de setmana amb doblet de victòries al Grand Raid de Templiers i el circuit Ultra Trail World Tour
Berga, 27 d'octubre de 2014 - L'atleta Núria Picas ha conclòs aquest cap de setmana la temporada de trail running de la mateixa manera que la va començar: alçant els braços en un signe inequívoc de victòria. En un mateix cap de setmana Picas ha conquistat la seva tercera victòria al Grand Raid des Templiers i també ha confirmat la seva condició de millor corredora de llarga distància del món, després d'adjudicar el circuit Ultra Trail World Tour. Un premi que arriba després de les victòries aconseguides a la Transgrancanaria, l'Ultra-Trail Mon Fuji, la TNF 100 (Austràlia) i la segona posició en la TNF Ultra Trail del Mont Blanc. Tot això sense oblidar triomfs tan destacats com el que va aconseguir en la seva cursa fetitxe, l'Ultra Pirineu. Després d'una temporada tan intensa i carregada de bons resultats, Picas repassa una mica el que ha estat l'any i parla dels moments clau de la temporada.
Quan va començar la temporada t'imaginaves que aconseguiries tan bons resultats?

Realment per a mi ha estat una temporada sorprenent, no m'esperava encadenar tantes victòries internacionals.

Quins han estat els moments clau?

Sens dubte, la primera victòria a la Transgrancanaria i el viatge llampec a Austràlia per sumar dues victòries i deixar l'Ultra Trail World Tour bastant sentenciada. I gràcies també a una victòria de prestigi com és la que vaig aconseguir a Mount Fuji, al Japó.

De què et sents especialment satisfeta?

Doncs d'haver estat tot l'any a un bon nivell i sobretot que el cos m'hagi respost d'una manera espectacular. Em sento realment satisfeta d'haver treballat dia a dia, sense haver desconnectat, acabant una competició per pensar en una altra, setmana rere setmana, deixant enrere els mesos i seguint una bona línia de treball.

Creus que t'has deixat alguna cosa al tinter?

No, tot el contrari, he estat en curses on no tenía previst participar, però he après que em va millor competir que entrenar moltes hores. Competir és una bona manera de millorar i adaptar el cos per a altres reptes, a més de visitar nous llocs i conèixer gent nova.

Quins són els teus plans a partir de demà?

Sóc una persona molt inquieta i m'agrada molt escalar en roca. Ara em centraré en aquest esport durant més d'un mes i mig. També aprofitaré per recuperar-me d'algunes molèsties al peu i desconnectar la ment de tanta competició.

Quins reptes et planteges per a la temporada?

M'agradaria participar una altra vegada en el circuit de la Ultra Trail World Tour i potser surtin altres reptes personals, anirem veient a poc a poc!