Aprenentatge de l'esport: Èxit en el segon Training Camp de Tòfol Castanyer

Enviada per administrador el 13/Mar/2014 - 12:14

El cap de setmana passat es va celebrar a Sóller, Mallorca, el segon Training Camp de Tòfol Castanyer, amb la participació de 55 corredors que van viure un cap de setmana cent per cent trail running

Es van portat a terme entrenaments tècnics, nocturns i ponències a càrrec, entre d'altres, de Tòfol Castanyer, Iker Karrera, Miguel Heras, Nerea Martínez o Dani Salas

Tòfol Castanyer: “La valoració d'aquesta segona edició és molt bona perquè hem aconseguit tot el que ens havíem proposat”
Sóller (Mallorca), 13 de març de 2014 - Aquest cap de setmana passat va tenir lloc a Sóller la segona edició del Training Camp Tòfol Castanyer esponsoritzat per Salomon i que va comptar amb la participació d'un total de 55 corredors. Els participants van poder gaudir d'un cap de setmana cent per cent trail running, en què van compartir xerrades tècniques i entrenaments per muntanya amb Tòfol Castanyer i altres atletes de primer nivell del Salomon Santiveri Outdoor Team com Iker Karrera, Miguel Heras i Nerea Martínez.

D'entre les moltes activitats que es van organitzar durant el cap de setmana no van faltat interessants ponències enfocades des d'un punt de vista molt pràctic ofertes pels atletes del Salomon Santiveri que van parlar de les seves experiències, trajectòria i van realitzar una detallada exposició de la tecnologia del material Salomon.
Així mateix, es van realitzar diferents entrenaments, tant nocturns, com a primera hora del matí i de perfil més tècnic o un entrenament llarg i tècnic de 28 quilòmetres que va tenir lloc diumenge. Entre moltes altres coses, els assistents van poder aprendre, de la mà d'en Tòfol i el seu preparador, Dani Salas, alguns trucs de tècnica de carrera i enfortiment. Trucs que van poder posar en pràctica dissabte en una bonica ruta de 23 quilòmetres i 1.500 metres de desnivell positiu que els va portar des del port de Sóller a Coll de Sóller, passant per Deià i ascendint al Teix per un dur quilòmetre vertical.

El Training Camp va organitzar també dues curses, la Junior Race i la No-Runner Race, que van reunir gairebé 300 nens dissabte i es va completar amb dues xerrades sobre nutrició en curses d'ultra trail i sobre l'ús de fàrmacs en l'esport. Els atletes del Salomon Santiveri van explicar les seves experiències en les curses més significatives de la temporada passada: Íker i Nerea van parlar sobre la seva aventura a l'exigent Tor Des Geants i la seva planificació pel que fa a l'alimentació i les hores de son; Miguel Heras va parlar de la seva participació a la TNF Ultra Trail del Mont Blanc i Tòfol va recordar com en tan sols set setmanes després de Cavalls del Vent va aconseguir passar a l'asfalt i fer 2:25 a la Marató de Sant Sebastià.

Tòfol Castanyer: “La valoració d'aquesta segona edició és molt bona perquè hem aconseguit tot el que ens havíem proposat. Hem realitzat tres dies d'entrenaments, xerrades, test de material i si a tot això li sumes que hem tingut aquí als companys del Salomon Santiveri doncs l'experiència no podria haver estat més positiva. A més, hem aconseguit reunir gairebé 300 nens i nenes en les curses infantils així el balanç és genial”.

Crèdit de les fotos: Kbralok