Alpinisme: Carlos Soria inicia avui la marxa d'aclimatació per la Vall del Khumbu

Enviada per administrador el 25/Mar/2014 - 14:09

El veterà alpinista va aterrar dissabte a Katmandú i s'ha retrobat amb el grup de xerpes que l'acompanyaran al Kanchenjunga

Carlos Soria i la resta de l'equip han sortit avui cap a Lukla per iniciar la marxa d'aclimatació per la Vall del Khumbu
Carlos Soria i la resta de l'Expedició BBVA va aterrar dissabte a Katmandú, després d'una breu escala a Doha. Carlos ja s'ha retrobat amb el grup de xerpes que formaran part de l'expedició i avui han volat cap a Lukla per començar el trekking per la Vall del Khumbu, previ a l'arribada al Camp Base del Kanchenjunga.

Katmandú (Nepal), 25 de març de 2014 - L'Expedició BBVA es troba a Katmandú ultimant els detalls que els portaran fins al Kanchenjunga en un parell de setmanes. L'alpinista avilès es mostrava il·lusionat abans de marxar i assegurava: "Estic desitjant arribar a Nepal, revisar i preparar tot el material i començar a aclimatar.".
En un vol de Qatar Airways i després d'una breu escala a Doha, Carlos Soria i els seus companys aterraven a la capital nepalí per retrobar-se amb Muktu Sherpa, amic i company de Carlos en les seves últimes expedicions. Les primeres hores a Katmandú les van dedicar a revisar el material que tenen allà i preparar les bótes que sortiran cap al Camp Base del Kanchenjunga.

Aclimatació a la Vall del Khumbu

Carlos Soria i la resta de l'Expedició BBVA, formada per l'alpinista Sito Carcavilla, els càmeres Luis Miguel López i Daniel Salas i el metge Carlos Martínez, han sortit avui cap a Lukla, ciutat a l'est del Nepal situada a 2.860 m d'alçada. Lukla serà el punt de partida de la marxa d'aclimatació de l'expedició, que els portarà a les proximitats de l'Everest. Carles i els seus companys passaran prop de dues setmanes a la Vall del Khumbu per preparar-se física i mentalment abans d'arribar al Kanchenjunga.