Alpinisme: Carlos Soria arriba al Camp Base del Kanchenjunga

Enviada per administrador el 14/Abr/2014 - 23:31

Després de dues setmana d'aclimatació a la regió de Khumbu, Carles i els seus companys d'expedició van tornar a Katmandú per acabar els preparatius del trasllat al Camp Base del Kanchenjunga

L'expedició BBVA ja es troba als peus de la tercera muntanya més alta del món, a punt per equipar en les pròximes setmanes
Carlos Soria i la resta de l'Expedició BBVA va concloure el període d'aclimatació a la Vall del Khumbu i ja es troben en un nevat Camp Base del Kanchenjunga . Després de més de dues setmanes de trekking i fent una parada tècnica a Katmandú, Carlos Soria ha instal · lat el campament al Camp Base del colós indi - nepalès i en els pròxims dies començarà a equipar la muntanya ia instal · lar els camps d'alçada.

Kanchenjunga, 14 d'abril de 2014 - L'equip ha fet aquest matí el trasllat al Camp Base del Kanchenjunga en helicòpter. Ho han pogut transportar tot al llarg del dia d'avui i han estat necessaris 11 vols per completar el trasllat del material necessari per muntar els camps d'alçada i l'atac a cim. En aquests moments estan muntant les tendes de campanya en el Camp Base, la cuina, el menjador, el bany, i la tenda de comunicacions, que permetrà la connexió amb Espanya.
Dues setmanes d'aclimatació a la Vall del Khumbu

El trekking d'aclamació es va iniciar el passat dia 26. L'Expedició BBVA es va desplaçar fins a l'aeroport de Lukla per iniciar la marxa que els portaria fins l'Everest View, passant per la població de Namche Bazaar, capital sherpa. Les característiques geogràfiques de la Vall del Khumbu permeten una excel·lent preparació física i mental per enfrontar-se a grans ascensos com el del Kanchenjunga. A més, Carlos Soria és gran coneixedor d'aquesta regió per les seves escalades a les muntanyes circumdants: l'Everest, el Lhotse o l'Ama Dablam.

El bon temps i la gran forma física en què es troba Carlos li han permès ascendir al Gokyo Peak de 5.350 m, el Kala Patthar de 5.550 m i el Chola Pass de 5.350 m, l'etapa reina d'aquest període i una de les jornades més dures del trekking. L'Expedició BBVA va aconseguir la cota més alta a 5.700 m, en la pujada al Camp Base Avançat de la muntanya Pumori, a més dels 5.535 m en el cim del Chukung Ri. En total, l'expedició ha pujat 10.295 m de desnivell i ha caminat 184 km al llarg de 78 hores d'activitat.

Després de 17 dies de trekking, Carles i els seus companys van tornar a Katmandú per ultimar els detalls del viatge al Camp Base del Kanchenjunga, on han arribat aquest mateix matí.

Estratègia i propers passos

Per dur a terme l'assalt al cim, l'Expedició BBVA intentarà ascendir per la cara sud del colós indi-nepalès. El Camp Base està situat a 5.500 m. Des d'allà muntaran el Camp I a 6.100 m i tot seguit el Camp II a 6.800 m amb la idea que l'equip s'aclimati dormint algun dia al Camp II i tornar al Camp Base. L'escalada final s'escometrà dies després instal·lant corda fins al Camp III a 7.300 i instal·lant un Camp IV a 7.900 m previ al cim.