Alpinisme: Carlos Soria, des del Camp III: “Miro cap avall i veig un mar de núvols impressionant, i si miro amunt veig el cim del KANCHEN a un pas”

Enviada per administrador el 17/Mai/2014 - 14:01

“Ens trobem veritablement bé. Hem fet el trajecte entre el Camp II i el III amb 3 hores i quart sota un dia fantàstic”, ha declarat l'alpinista de 75 anys des dels 7.550 m

L'Expedició BBVA descansarà unes hores abans d'emprendre l'etapa final d'aquest repte

Carlos Soria està a un pas de coronar la tercera muntanya més alta del planeta
Carlos Soria i l'Expedició BBVA estan a un pas d'arribar al cim del Kanchenjunga de 8.586 m. Les previsions meteorològiques encertades van permetre a l'equip accedir fins al Camp III a 7.550 m sense complicacions en una mica més de 3 hores. És el pas previ abans de la crucial jornada que iniciaran a última hora de la tarda d'avui, quan duguin a terme l'atac al cim el colós indi-nepalès.

Kanchenjunga, 17 de maig de 2014 - Carlos Soria i l'Expedició BBVA ja es troben al campament previ a l'atac a cim, a uns 7.550 m. L'alpinista avilès, acompanyat de Sito Carcavilla, el metge Carlos Martínez i el càmera Luismi López, ja descansa al Camp III intentant concentrar totes les seves forces en aquest últim tram. L'equip intentarà hidratar-se bé i descansar el màxim possible abans de sortir cap al cim del Kanchenjunga de 8.586 m.

Les previsions meteorològiques, que de moment no han fallat, obligaven a Carlos Soria a prendre ahir la decisió de retardar el dia de l'atac al cim al diumenge. Per assegurar les millors condicions, el veterà muntanyenc ha decidit iniciar l'ascens a última hora d'aquesta tarda, per estar al cim a primera hora del matí i baixar encara amb bon temps fins al Camp III.
“Estem molt contents. Hem parlat amb els xerpes per organitzar el dia de demà. L'ascens fins al Camp III ha estat més ràpid del que s'esperava i ens ha acompanyat un dia meravellós . Ens trobem tots bé”, declarava Carlos Soria en arribar a aquest camp d'alçada previ al cim. L'expedició al Camp III a les 13.00 hora local. Completaven el tram entre els dos camps en poc més de 3 hores i acompanyats en tot moment per bon temps i un vent lleuger.

“Hi ha molt poc vent i ara mateix tenim un mar de núvols impressionant” , afirmava l'alpinista avilès. A més, afegia emocionat: “esperem que demà l'Expedició BBVA pugui aconseguir aquest meravellós cim del Kanchenjunga després de perseguir-ho durant 2 anys”.