Alpinisme: Carlos Soria corona el Kanchenjunga de 8.586 m

Enviada per administrador el 18/Mai/2014 - 10:46

“Aquesta cim és de tots”, ha declarat l'alpinista de 75 anys en esdevenir la persona de més edat en trepitjar aquest cim situat a 8.586 m i aconseguir el seu 12è vuitmil

Carlos Soria està més a prop d'aconseguir el repte d'escalar les 14 muntanyes més altes del planeta
Carlos Soria ha tornat a fer història en convertir-se en la persona de més edat en arribar al cim de la tercera muntanya més alta del planeta. L'Expedició BBVA ha aconseguit arribar al cim del Kanchenjunga de 8.586 m aquest matí a les 9.05 hores (5.20 hora espanyola). L'equip, que es troba cansat, però en bones condicions, s'han comunicat amb el Camp Base. “Aquest cim és de tots”, ha declarat l'alpinista avilès.

Kanchenjunga, 18 de maig de 2014 - La marxa final des del Camp III, situat a 7.550 m, es va iniciar cap a les 19.30 hores (15.45 hora espanyola). Carlos Soria es comunicava amb el Camp Base abans d'iniciar l'ascens per assenyalar les altes possibilitats de cim. “Em trobo fort física i mentalment i aprofitaré aquesta possibilitat que ens dóna la muntanya”, afirmava.

Pocs núvols i una mica de vent han acompanyat Carlos Soria a mesura que es produïa l'ascens i s'endinsava a la nit. Els pronòstics de molt de sol en els cims i vents de 30 km/h s'han complert i l'Expedició BBVA veia un alba impressionant prop de les 5.15 hores.
Carlos Soria ha al cim del Kanchenjunga de 8.586 m a les 9.05 hores (5.20 hora espanyola), després de 13 hores i mitja d'ascensió. En aquest moment, el seu nom passava a la història de l'alpinisme mundial en esdevenir l'escalador de més edat en trepitjar el cim de la tercera muntanya més alta del planeta. Acompanyat en tot moment del seu fidel xerpa Muktu, han iniciat el descens cap al Camp III.

“Aquest cim és de tots”

Des del cim, un Carlos Soria emocionat es comunicava amb el Camp Base per anunciar l'èxit de l'ascensió. “És una cosa que se sol dir, però de veritat que ho sento: Aquest cim és de tots”, assenyalava l'alpinista avilès.

Les seves primeres paraules han estat d'agraïment a la seva família, la seva dona Cristina, a les seves filles i néts, i a tots els seus seguidors de les xarxes socials. “He sentit el seu suport des de dalt de la muntanya i han estat ells els que m'han donat forces per aconseguir-ho, tots ells han pujat de veritat amb Carlos Soria”, ha afirmat.

El seu segon record ha estat per a l'equip. “No em puc oblidar de fer un especial reconeixement a tot el meravellós equip de xerpes. Per descomptat, també als meus companys i grans amics Sito Carcavilla, Carlos Martínez, Luismi López i Dani Salas. I com no a BBVA, que fa 3 anys va confiar en mi i ha estat amb mi des de llavors”.

Carles i la resta de l'Expedició BBVA iniciaran el descens fins al Camp II i després d'una parada tècnica al Camp II, arribaran al Camp Base. La tornada a Espanya es produirà la setmana que vinent.