Proves no competitives: Crònica d'Albert Pérez Monfort, membre de l'equip Corremonts-sportHG, de la ruta Malniu2000

Enviada per administrador el 18/Jul/2014 - 07:22

Refugi de Malniu, 16 de juliol de 2014 - En aquesta ocasió us volem presentar la iniciativa que enguany posa en marxa el refugi de Malniu d'oferir una ruta circular amb un plantejament no competitiu, que amb sortida i arribada al refugi, recorre tot el circ de Meranges, a la Cerdanya. La ruta, de 27 km i 2.000 metres de desnivell positiu acumulat, té com a punt més alt el pic del Puigpedrós, de 2.912 metres d'alçada i passa per un total de 7 cims.

La ruta respecta l'entorn per on transcorre i per això no afegeix marques a la muntanya, sinó que aprofita les marques ja existents i que estan ben especificades en el mapa guia que els guardes donen a les persones inscrites, en el moment d'iniciar la ruta. Amb aquest mapa guia i amb les explicacions prèvies dels guardes, la ruta es pot seguir sense cap dificultat.
Només sortir del refugi el recorregut s'enfila directe cap al pic del Puigpedrós. A partir d'aquí comença un puja i baixa, sempre per sobre dels 2.500 metres d'alçada, per tots els cims que conformen el circ que envolta la població ceretana de Meranges. En total passa per 7 cims: el Puigpedrós, els dos pics dels Engorgs, la Tosseta de l'Esquella, el Bony de Manyer, el pic de la Carbassa i Turó dels clots, i sense perdre pràcticament alçada va tota l'estona per la carena, la qual cosa permet gaudir en tot moment de bones vistes sobre infinitat de muntanyes de la Cerdanya i Andorra, i també contemplar des l'alçada la vall francesa de Campcardós.

L'itinerari no presenta dificultats tècniques en cap moment i és de fàcil orientació. Des del darrer cim que es puja, el pic de la Carabassa, el recorregut entra en una zona de bosc, i en aquest punt trobem unes marques de pintura i de camins senyalitzats que seguim fàcilment gràcies a les indicacions donades pels guardes del refugi abans de començar la ruta. La baixada és llarga i ens porta a la població de Meranges. Aquí vam aprofitar per recuperar forces abans d'iniciar la pujada final de 600 metres de desnivell positiu i uns quatre quilòmetres que condueix de nou al refugi de Malniu. Tot i el cansament acumulat que portàvem, vam poder fer la pujada més ràpid i còmodament del que ens havíem imaginat. Haver-nos avituallat bé a Meranges va ser la clau per poder afrontar aquest darrer tram sense patir. Així que en menys d'una hora des de Meranges tornàvem a ser al refugi de Malniu amb la satisfacció d'haver completat la ruta i havent gaudit de les vistes precioses del Pirineu i el Cadi que ens van acompanyar tota l'estona.

Pels que volen fer un bon entrenament de muntanya, la ruta, tot i ser a trams una mica tècnica, permet córrer amb comoditat. Nosaltres vam decidir fer-la sense presses, per poder gaudir el màxim del paisatge. Una altra particularitat a tenir present és que en cas de dificultats degudes a la meteorologia o a causa de problemes físics la ruta permet ser escurçada en molts dels punts de l'itinerari.

Podeu trobar més informació sobre la ruta Malniu2000 a http://www.2000malniu.cat/ [1].
Enllaços
  1. http://www.2000malniu.cat/