Grans reptes i ultres: La UTBCN – Ultra Trail Barcelona 2015 puntuarà per a la UTMB – Ultra Trail Mont-Blanc

Enviada per administrador el 15/Mar/2015 - 22:34

La prova de 100km puntuarà amb 2 punts i la de 69km puntuarà amb 1 punt per a poder participar a la cursa d’ultra distància més important del món, la Ultra Trail Du Mont Blanc.
Barcelona, 15 de març de 2015 - La principal prova de trail running a Barcelona que es disputa al Garraf arriba a la seva V edició després de l’èxit obtingut l’any passat. La UTBCN – Ultra Trail Barcelona, que ja puntuava per la UTMB l’any 2015, tornarà a ser prova puntuable per a poder disputar la mítica Ultra Trail que es celebrarà el proper 29 d’agost.
Aquest any, a diferència d’anys anteriors, la organització responsable de dotar els punts a cada cursa és la ITRA, International Trailrunning Association. Aquesta organització ha endurit els criteris de puntuació per a què aquesta sigui més estricta valorant a part de la distància i el desnivell altres criteris com el nombre d’avituallaments. Per aquest fet, la puntuació rebuda a la UTBCN ha sigut de 2 punts per la de 100km i d’1 punt per la de 69km, ambdós proves amb 1 punt menys que el 2015 degut a que creuen que es donen moltes facilitats als corredors. Tot i això, la organització de la UTBCN, que és membre de la ITRA, ha volgut seguir amb el planning establert des dels seus inicis i ha mantingut els avituallaments del recorregut per a oferir la màxima qualitat i seguretat als corredors.

Les dues proves puntuables per la UTMB – Ultra Trail du Mont Blanc formaran part de la Catalonia Ultra Cup, nova lliga catalana de proves d’ultra distància. Aquest campionat s’ha convertit en la insígnia de Catalunya d’aquest tipus d’esdeveniments ja que totes les proves que la conformen també puntuen per a la Ultra Trail du Mont Blanc.

Representació de l’elit a la UTBCN – Ultra Trail Barcelona

Gran nombre de corredors de primer nivell ja han confirmat la seva presència a la UTBCN. Entre altres, destaquen Luis Alberto Hernando, Jessed Hernández, Zigor Iturrieta, Laia Diez i Djanina Freytag.