Esquí de muntanya: El mal temps obliga neutralitzar la Molina-Vallter Skimarathon als 15 km, quan Benedikt Böhm i Javi Martín lideraven la cursa

Enviada per administrador el 28/Mar/2015 - 20:42

El mal temps, amb ratxes de vent superiors als 130km/h obliguen a tallar la cursa abans de coronar el Puigmal

Els corredors han hagut de ser evacuats per Er, a la Cerdanya francesa

L'equip format per Benedikt Böhm i Javi Martín lideraven la cursa en aquell moment

La parella Clàudia Galicia i Anna Comet primeres fèmines
La Molina, 27 de març de 2015 - Aquest dissabte s'ha disputat la segona edició de La Molina-Vallter Skimarathon, la cursa d’esquí de muntanya de 40km que uneix les valls de Cerdanya, Núria i Camprodon passant pel Puigmal, Noucreus i Bastiments. Per les seves característiques és una competició única i pionera al sud-oest d’Europa.

Tot i que les generoses nevades de les últimes setmanes permetien realitzar la totalitat del recorregut amb esquís, les duríssimes condicions meteorològiques han obligat l'organització a neutralitzar la competició quan el cap de cursa arribava al Pic de Duraneu, al quilòmetre 15 del traçat. Una fina pluja acompanyada de vent ha dominat el recorregut i, en cotes altes, la mala visibilitat i ratxes de fins a 130 km/h feien que les condicions fossin insuportables.
En un primer moment s'ha decidit acabar la cursa a Núria (quilòmetre 23). El fort vent, però, feia gairebé impossible mantenir l'equilibri a cotes properes als 2.500m. Això, juntament amb la mala visibilitat feia molt perillós seguir pujant fins al Puigmal i baixar a Núria, però també tornar enrere fins a la Collada de Toses.

Per això l'organització de la cursa ha decidit neutralitzar la competició al control situat al Pic de Duraneu, anterior al cim del Puigmal. Des d'allà s'ha fet baixar els esquiadors per la vall d'Er fins a la base de l'estació d'esquí de Puigmal, a l'Alta Cerdanya. Allà els esperaven autocars contractats poca estona abans per l'organització, per tornar-los a la Molina, on s'han fet l'entrega de premis als tres primers equips masculins i femenins en arribar al punt on s'ha tallat la cursa.

Categoria masculina absoluta
1 - Benedikt Böhm i Javi Martín
2 - Pere Aurell i Adrià Canimas
3 - Xavier Freixinet i Ignasi Puig

Categoria femenina absoluta
1 - Anna Comet i Clàudia Galicia
2 - Gemma Arró i Tina Bes
3 - Sophie Dusatoir, Valérie Laffite i Caroline Poussier

Crèdit de les fotos: Gael Piguillem