Curses d'orientació: Crònica de la IV Rogaine d'Osona

Enviada per administrador el 03/Mar/2015 - 16:48

St. Bartomeu del Grau, 1 de febrer de 2015 - Aquest diumenge es va cel·lebrar a St. Bartomeu del Grau una de les Rogaines més interessants i atípiques (sinó la que més) del circuit de curses de la Copa Catalana d'enguany.

Era molt important traçar una bona estratègia per aconseguir el màxim de punts posibles, doncs era evident que ni l'equip més fort de la graella podría visitar totes les fites (50 amb un total de 315 punts). Això
donava un ventall molt ampli de possibilitats, aprofitades al màxim per cadascun dels equips.
El terreny era físicament molt exigent, amb forts desnivells i orogràficament complicat a l'hora d'anar cosint les fites. Calia llegir molt bé les corbes de nivell per minimitzar el desgast físic i treure partit dels milers de corriols i camins que cosien aquests paisatges fantàstics.

Van ser sis hores d'estratègia, de bona interpretació dels relleus i, sobretot, de molt bona forma física....

Al final, però, l'equip de veterans mixte del Vic "Picafites" compost per la Clara Pañella i en Jordi Armengol van fer 2ons de la seva categoría amb un total de 115 punts, molt treballats.

Els campions absoluts van ser l'equip "Fuby Team" compost per en Tommi Tolkko i en Jaume Folguera amb un total de 214 punts!

Paral.lelament també es va disputar una rogaine popular de 3h i una cursa d'orientació clàssica. Tan en una com en l'altre hi va haver una molt bona representació de corredors/es de la secció d'orientació.

Totes aquestes curses estaven integrades a la IV Fira de natura i muntanya que se celebra cada any a St. Bartomeu del Grau, on es va poder gaudir de la millor artesania i gastronomia locals.