Grans reptes i ultres: Neix la Ultra Fiord, i l'atleta català Genís Zapater, en serà ambaixador

Enviada per administrador el 04/Mar/2015 - 23:17

Matadepera, 4 de febrer de 2015 - Com a fotògrafa de viatges, natura, i esports des de fa més de 15 anys, sempre he cregut que hi ha llocs on les fotografies surten soles, i la Patagònia n'és un!

Allà hi ha natura autèntica, viva, hi ha espai, hi ha la calma, el temps i el silenci que tots hem perdut aquí i que s'escola entre les nostres mans amb el dia a dia.

I si a tot això li afegim un equip de gent que estima la muntanya i l'esport a parts iguals, que durant més de 12 anys s'han dedicat a crear i fer cada cop mes grans curses com la Patagonia Expedition Race, o la Ultra Torres del Paines, a qui conec i amb qui he treballat anys enrere, sent més que una gran feina professional, una passió, en neix la ULTRA FIORD!
Aquest proper 16-17-18 d'abril, a l'extrem sud de la Patagònia xilena, en una de les parts dels fiords menys explorada per l'home, i per tant, més autèntica, tindrà lloc una de les curses més treballades a consciència per fer-se amb un lloc destacat al calendari internacionals de les Ultra Trail Runing...

“El desarrollo de Ultra Fiord ha sido un gran desafío. Buscábamos crear una referencia en el trail runing totalment innovadora, que se diferenciara de lo habitual, que fuese más allà de sumar quilometros. Buscábamos un concepto nuevo, atractivo, y desafiante. Y así nació ULTRA FIORD, una larga travesía hacia el mágico mundo de los fiordos...”

- STJEPAN PAVICIC (Director de la cursa) -

La Ultra Fiord conta ja amb inscripcions de corredors de més de 20 països diferents d'arreu del mon, que no es volen perdre ni la cursa, ni l'experiència vital que tot això comportarà, com dèiem és més que córrer i competir, és explorar un indret màgic, és conèixer gent d'arreu del mon en un ambient únic, i és compartir amb tu mateix uns instants irrepetibles.

Dins la cursa hi ha diferents opcions de distàncies:

- 100Milles (amb +6.700m de desnivell)
- 100Km (amb +3.700m de desnivell)
- 70Km (amb +3.000m de desnivell)
- 30Km (amb +900m de desnivell)

A més, també vinguts de diferents punts del mapa mundi, la Ultra Fiord conta amb alguns ambaixadors, que l'organització ha convidat i triat pel seu esperit autèntic i la seva implicació en l'esport, així com l'estima i respecte per la muntanya.

De casa nostra, i representant a tot l'estat espanyol el seleccionat ha estat Genís Zapater, que molts tindreu present per ser una jove promesa i competir amb la més alta elit en curses internacionals de muntanya, a part també de ser una gran persona i amb principis ben marcats de respecte i passió per l'esport i la natura.

Què vas pensar quan et van proposar ser embaixador de la ULTRA FIORD?

La Patagonia és una de les meravelles del món, és una meca per tot tipus de turisme, des de l'esportiu més extrem com l'alpinístic, de trail o ciclista fins al més convencional.

Per mi, la Patagonia era una assignatura pendent, un lloc que s'ha de viure, experimentar. Sempre he dit que una competició és una de les millors maneres d'endinsar-se en un territori per dos motius, primer de tot ja que veuràs les antípodes d'aquell lloc ja que precisament, en una cursa, uns dels objectius dels organitzadors és mostrar el territori que ells tenen, a més a més avituallant-te. I per altra banda, competir és una de les meves passions, demostrar el que sóc, el que valc i entreno i, sobretot, perquè la competició és ara mateix un way of life que m'apassiona. Aleshores aquesta invitació va tornar-me boig!

Què t'atrau a participar en una cursa que acaba de néixer a l'altre punta de mon, i en un lloc tant salvatge com els fiords xilens?

Crec que és una oportunitat que no tots els corredors saben valorar en la magnitud real que és. La Ultra Fiord, veient el recorregut, l' implicació de tota la gent d'allà, tot el què s'hi esta arribant a involucrar i els recursos i repercussió que hi estan fent, es pot dir que és una de les curses més complertes i a més boniques del calendari internacional.

Per mi, el fet de poder-hi anar, competir, conèixer la gent d'allà, el territori i comparar-me amb els corredors que hi participaran em te captivat i em dóna benzina per lluitar cada dia per millorar més i més. El que esta clar es que formar part de la primera edició d'una cursa com aquesta és fantàstic.

- Genís Zapater -

Així que estigueu ben atents que seguirem descobrint-vos la ULTRA FIORD així que s'acosti el seu naixement, ja que els nervis i l'emoció hi són com en un part, i també tot el seguiment durant els dies previs i mateixos de la cursa, que “Corremonts Muntanya” tindrà connexió directe amb la fi del mon.


Gemma Pla
(Fotògrafa professional de viatges i natura, i creadora de ©tucutun.cat)


Més informació de la cursa a:

www.ultrafiord.com [1]
https://www.facebook.com/UltraFiord [2]
Enllaços
  1. http://www.ultrafiord.com
  2. https://ssl.corremonts.cat/https://www.facebook.com/UltraFiord