Esquí de muntanya: Marc Pinsach i Marta Riba són els nous Campions d'Espanya d'esquí de muntanya

Enviada per administrador el 07/Mar/2015 - 22:43

Boí Taüll ha coronat als Campions d'Espanya individual en l'última prova del Gran Premi Millet Copa d'Espanya
Boí Taüll, 7 de març de 2015 - L'estació lleidatana de Boí Taüll ha albergat el Campionat d'Espanya d'esquí de muntanya en la modalitat reina de l'esport, la prova individual de totes les categories. L'Open Vall de Boí ho ha organitzat el Centre Excursionista de l'Alta Ribagorça i ha preparat 3 bons recorreguts adaptant-se a les condicions de la neu i del terreny i del fort vent que han patit en les últimes jornades.
Puntualment a les 9 del matí i sota un dia radiant s'ha donat la sortida al recorregut B, per a les dones sènior i els homes júnior amb 1.500 metres positius per davant amb 3 pujades i 3 baixades i un tram a peu. 10 minuts més tard ha estat el torn del recorregut C amb les categories més joves (cadets femení i masculí i júnior femení) amb 1.000 metres de desnivell positiu i 2 pujades i baixades i, finalment, a les 9.20 ha estat el torn del recorregut A , amb 1.700 metres de desnivell positiu amb 5 pujades i baixades i un tram a peu amb els homes sènior.

Les condicions de la neu han fet que la cursa fos tècnica tant en la pujada com a la baixada. La neu molt dura dificultava l'adherència de les pells per pujar i ha fet que els esquiadors haguessin de fer servir totes les seves destreses en les baixades, sense poder arriscar massa.

Marc Pinsach i Marta Riba han estat els grans protagonistes de la jornada i s'han penjat la medalla d'or a Boí. Han completat el podi Miguel Caballero i Nil Cardona. Per darrere de Riba han entrat Marta García i Gemma Arró ha estat quarta de la cursa, per darrere de l'andorrana Maria Fargues, però s'ha penjat la medalla de bronze en el Campionat Nacional.

A les categories cadet masculí i femení i júnior femení, un error organitzatiu ha fet que es neutralitzés l'última baixada i la cursa, finalment, ha estat vàlida fins al punt culminant de l'última pujada. L'organització s'ha disculpat per aquest fet.

Avui també es disputava el Campionat d'Espanya per clubs i el podi l'ha encapçalat, com ja és habitual en els últims anys, l'Esquí Club Camprodon.

Amb aquesta prova s'acaba el Gran Premi Millet Copa d'Espanya, però encara falta per disputar el Campionat d'Espanya per equips que tindrà lloc el proper dissabte 21 de març a Beret amb el Ralli del CEC.