Alpinisme: Carlos Soria prepara l'atac al cim de l'Annapurna

Enviada per administrador el 11/Abr/2015 - 20:41

El veterà alpinista surt aquest diumenge des del Camp Base (4.200m) amb l'objectiu d'arribar el dijous 16 al cim de l'Annapurna (8.091 m)

“En aquesta ocasió hi ha una bona oportunitat per anar al cim i estem preparats per aprofitar-la”, afirmava Carlos Soria
El cim de l'Annapurna de 8.091m ja està més a prop per l'Expedició BBVA. Després d'unes setmanes de copioses nevades i forts vents, les previsions meteorològiques donen una possibilitat de cim per el proper dijous dia 16. Carlos Soria s'ha reunit amb tot l'equip per ultimar l'estratègia, i sortiran cap al Camp 1, a 5.200m, demà diumenge.

11 d'abril de 2015 - Aquesta setmana s'ha complert un mes des de l'arribada de l'Expedició BBVA al Camp Base de l'Annapurna. Durant aquestes setmanes, Carlos Soria i tot l'equip han equipat la muntanya i han dut a terme una excel·lent aclimatació que els permetrà estar preparats per atacar el cim en el moment precís, i aquest dia ha arribat. Després d'una setmana de fortes nevades, les previsions són optimistes i donen una bona possibilitat de cim per aquest proper dijous dia 16. Les ratxes de vent d'aquests dies han netejat de neu la ruta d'ascens i l'Expedició BBVA afronta la millor oportunitat de cim que han tingut fins ara.

“Sembla que en aquesta ocasió hi ha una bona oportunitat per anar al cim i estem preparats per aprofitar-la”, declarava Carlos Soria després de conèixer les informacions meteorològiques. Les previsions que rebran en els propers dies seran fonamentals per confirmar l'atac.
Davant de les bones notícies, l'Expedició BBVA s'ha reunit per afinar l'estratègia d'ascens. Entre les persones que han assistit a aquesta reunió hi havia Dawa Sherpa, segon nepalès en fer els 14 vuit mils i company de Carlos en més d'una ocasió. Carlos va aconseguir juntament amb Dawa els cims del Dome-Khang (7.250 m) i del Makalu (8.463 m).

Aquesta reunió ha servit per definir com es treballarà en l'equipament de la muntanya a partir del Camp 3, a 6.500m, i de com se situaran totes les expedicions que es troben a l'Annapurna per al bon desenvolupament de l'escalada.

L'únic dubte que queda en el cap de Carlos Soria és com es trobaran les tendes i els dipòsits de material que es troben en el Camp 3, després de les nevades amb ràfegues de vent de fins a 50km per hora a aquesta alçada. L'Expedició ha pogut comprovar que una allau al Camp 1, a 5.200m, va arrasar una de les tendes sense causar grans danys.

“Les sensacions són molt bones i malgrat que els dies previs al cim no seran radiants, la informació meteorològica confirma que el dia 16 és bo per fer cim, amb sol, vent fluix i alguns núvols alts. Aquesta és la nostra oportunitat”, afirmava el muntanyenc avilès.