Esquí de muntanya: Gran victòria per a Mireia Miró a l'Aramello

Enviada per administrador el 12/Abr/2015 - 21:58

Mireia Miró guanya per tercera vegada consecutiva l'Adamello Ski Raid costat de Laetitia Roux

El duo s'ha imposat en la segona prova de la Copa del Món per equips i esperen poder completar el triplet a la Mezzalama i així fer-se amb el títol de l'especialitat

“Estic molt contenta amb el resultat, no solament per la victòria, sinó perquè les sensacions han estat molt bones. Avui ha estat una d'aquestes jornades en què tot surt bé, i on he pogut gaudir de la cursa i apreciar els fantàstics paisatges”, explicava Miró després de finalitzar la cursa
Ponte di Legno (Italia), 12 d'abril de 2015 - Dos de dos per a Mireia Miró a la Copa del Món d'esquí de muntanya per equips. Després de guanyar a la Pierra Menta ho han fet també aquest matí a l'Adamello, sempre amb la seva companya d'equip, la francesa Laetitia Roux.

“Estic molt contenta amb el resultat, no solament per la victòria, sinó perquè m'he trobat molt bé. Ha estat una de les curses en que ha sortit tot bé. No hem tingut cap problema, hem fet bé els canvis, i a nivell de sensacions ens hem trobat molt bé. He pogut gaudir de la cursa i apreciar els fantàstics paisatges”, explicava Miró després de finalitzar la cursa.
La prova s'ha disputat aquest matí a Itàlia, a Ponte di Legno. Més de 350 parelles esperaven a les 5h30 del matí la sortida d'aquesta prova bianual. En les dues anteriors edicions Miró i Roux ja havien estat les guanyadores, però segons explicava Mireia: “No estava segura de com arribava físicament a la prova, ja que no sabia si m'hauria recuperat bé de la Pierra. A més, també havíem de tenir en compte el nivell amb què arribaven Emelie i Axelle, que van guanyar dues etapes en la Pierra”.

Mireia no anava desencaminada, ja que en els inicis de la prova s'ha viscut una gran batalla entre elles i la parella formada per la sueca Emelie Forsberg i la francesa Axelle Mollaret, segones al pòdium. Forsberg i Mollaret han sortit primeres, però en Crest Croce les coses han canviat i la primera posició ha estat fins al final per Miró i Roux.

“Emelie i Axelle han sortit molt fortes a la primera pujada. Nosaltres hem decidit anar al nostre ritme perquè sabíem que ens esperava una llarga i dura cursa. Al final de la primera baixada les hem atrapat i la segona l'hem fet les quatre juntes. Finalment, a la segona baixada, hem aconseguit avançar-les i posar-nos líders. A partir d'aquí, hem continuat soles en la primera posició fins al final. Anàvem al nostre ritme i no hem patit cap contratemps”, comentada Miró.

Amb aquesta victòria, Miró i Roux es proclamen campiones per tercera vegada consecutiva a Ponte di Legno, afermant així la seva candidatura a aconseguir el títol de campiones del món per equips.

En acabar la cursa, Mireia explicava: “L'Adamello és una cursa que m'encanta i em feia molta il·lusió poder tornar a participar-hi. L'ambient i el recorregut són increïbles. És molt plana i passa per glaceres fantàstiques, però és molt llarga i dura. Una combinació que fa que sigui una de les millors curses del circuit. Per a mi és una de les més dures, on no has guanyat fins que has creuat la meta”.

La Copa del Món d'esquí de muntanya encara no ha acabat. Encara queda per disputar el Trofeu Mezzalama que tindrà lloc el proper 25 d'abril a Itàlia, i per al qual Mireia es prepararà durant les properes setmanes.

Crèdit de la foto: ISMF Press Office