Curses de muntanya: Mia Alonso ens comparteix la crònica de la Romànic Extrem

Enviada per administrador el 14/Abr/2015 - 22:28

Hostalnou de Bianya, 12 d'abril de 2015 - Aquest passat diumenge, a l'Alta Garrotxa, concretament al municipi gironí de l'Hostalnou de Bianya, s'ha celebrat la cursa de muntanya Romànic Extrem. Amb aquesta ja en són tres d'edicions, i per ser una cursa realment jove, es comença a posicionar com una de les curses estrelles del mes d'abril. Aquest fet ho demostren un gran número de corredors que mesos abans de que es disputés la cursa ja havia esgotat tots els dorsals disponibles.

Es despertava un dia fred, però amb un cel clar, l'absència de núvols anunciava que aquest diumenge seria un dia assolellat i segurament en un moment del dia, calorós. A les 7 del matí el petit poble de la Vall de Bianya s'anava inhundant de corredors. Corredors que es disposaven a participar a un dels dos circuits que ens teneien preparats els de la Romànic Extrem: una Marató (42Km, 2000D+) i una “Mitja Marató” (23km, 950D+), uns recorreguts per senders i corriols dissenyats per gaudir el màxim d'aquesta meravellosa vall, i que ens convidarien a descobrir boscos d'alzines, roures i faigs, prats verds de conrreu de blat de moro i esglésies romàniques precioses.
En aquesta ocasió, em vaig decantar per participar en el circuit de la Marató. Tot hi tenir la distancia força “controlada”, no les tenia totes que m'anes bé, doncs des de principi d'any, els entrenaments i les competicions havien estat de distàncies molt inferiors els 42km de una marató. Aquesta cursa em serviria de test per comprovar les meves sensacions en la “llarga” distància de cara la temporada 2015. Vaig començar amb un ritme molt conservador, sense deixar-me endur per l'eufòria del principi, i a mesura que anaven passant els quilòmetres vaig anar augmentant el ritme progressivament, mirant de gaudir el màxim de cada km, de tots els paratges tant macos que m'envoltaven i del bon ambient que es respirava. Finalment, després de molt esforç, però molt feliç, vaig creuar l'arc d'arribada amb un temps de 4h:26' i en 21ena posició.

Felicitar molt sincerament l'organització per aquesta gran cursa, per fer un recorregut realment molt bonic, amb un marcatge impecable i per tenir uns voluntaris tan eixerits en tots els avituallaments. Així fa gust fer una marató!