Grans reptes i ultres: Recta final per a la UTBCN® – Ultra Trail Barcelona 2015, la més nombrosa de la seva història

Enviada per administrador el 14/Abr/2015 - 23:04

Finalment, la prova de 100km (UTBCN) atorgarà 3 punts i la de 69km (LTBCN) 2 punts per a poder participar a la cursa d'ultra distància més important del món, la UTMB - Ultra Trail Du Mont Blanc®
Barcelona, 14 d'abril de 2015 - La cinquena edició de la UTBCN – Ultra Trail Barcelona® batrà records de participació. A menys de dues setmanes de què es celebri (dissabte 25 d'abril), i amb el número d'inscrits superant ja les xifres d'anteriors convocatòries, la UTBCN confirma una vegada més el seu lideratge com a principal prova de trail running a Barcelona. El 1er Campionat de Trail per a Periodistes (distància Marató) i la modalitat KIDS per a corredors en la franja de 5 a 15 anys d'edat, entre les principals novetats d'aquesta nova edició, per a la qual s'arribarà als 2.000 participants, el que previsiblement obligarà a tancar inscripcions abans del temps previst. Amb inscrits de 39 nacionalitats i gairebé un 14% de corredors estrangers, inclús des de Japó, la UTBCN és més internacional que mai.
Aquest any, i malgrat a alguns canvis inicials, mantindrà puntuacions per a la UTMB – Ultra Trail du Mont Blanc®, amb 3 punts per als corredors de la UTBCN (100km) i dos en la modalitat Long Trail (LTBCN, 69km). Davant l'enduriment dels criteris per a la concessió de punts per part de la ITRA, International Trailrunning Association, la organització s'ha vist obligada a realitzar un reajustament en el número d'avituallaments del recorregut en un esforç per mantenir la mateixa puntuació d'edicions anteriors garantint, abans que res, la seguretat dels corredores.

Les dues proves puntuables per la UTMB – Ultra Trail du Mont Blanc® formaran part de la Catalonia Ultra Cup, la nova lliga catalana de proves d'ultra distància. Aquest campionat s'ha convertit en la insígnia de Catalunya d'aquest tipus d'esdeveniments ja que totes les proves que la conformen també puntuen per a la Ultra Trail du Mont Blanc®, que es celebrarà el proper 29 d'agost.

Una de les grans novetats d'aquest any és la celebració del 1er Campionat de Trail per a Periodistes dins de la modalitat Marató (MTBCN, 42km). La organització espera una participació destacada de periodistes i comunicadors afeccionats a aquesta classe de proves de muntanya. “Hem detectat un augment de la afecció de diferents comunicadors a aquest esport i volem premiar-los amb la creació d'aquest campionat”, afirma David Teixidó, un dels organitzadors de la prova.

Representació de l'elit a la UTBCN – Ultra Trail Barcelona

La UTBCN – Ultra Trail Barcelona® inclou 4 categories: UTBCN (100km), LTBCN (69km), MTBCN (42km) i STBCN (21km). Aquest any, a més, s'ha inclòs la categoria KIDS pels més petits. Aquesta prova es dividirà en edats i distàncies, per a corredors d'entre els 5 als 15 anys, formant part de la 1ª Lliga Catalana Mussvital KIDS, circuit de curses infantils que congrega 4 grans cites del calendari Trail Nacional com són la Ultra Pirineus i l'Olla de Núria, entre d'altres.

La carrera KIDS col·labora amb l'Associació Chromo 22, a la qual se destinarà la major part de les inscripcions. L'Associació Chromo 22 ajuda a investigar sobre la Neurofibromatosis tipus 22, malaltia que afecta als més joves, sobre tot en nens en l'edat de canvi (entre els 12 i 18 anys) afectant i trastornant genèticament el sistema nerviós.

Gran nombre de corredors de primer nivell ja han confirmat la seva presència a la UTBCN. Entre altres, destaquen el Campió Mundial de Ultra Trail Luis Alberto Hernando, Jessed Hernández, Zigor Iturrieta, Laia Diez, Djanina Freytag i Pau Bartoló, entre d'altres.