Grans reptes i ultres: Èxit de participació i recaptació a la Trailwalker de Girona 2015

Enviada per administrador el 20/Abr/2015 - 18:01

Un total de 356 equips han participat en el major esdeveniment esportiu i solidari per equips del país, que han recaptat més de 770.000 euros per a la lluita contra la pobresa

Aquesta xifra seguirà creixent fins a l'edició de Madrid, el 20 de juny, per la qual ja hi ha 109 equips inscrits

A Girona han participat 227 equips d'empresa, el que representa més del 60 per cent dels participants
20 d'abril de 2015 - Durant tot el cap de setmana s'ha celebrat a Girona la Oxfam Intermón, en un ambient festiu. Amb el suport de més de 400 voluntaris, ha estat el major repte esportiu i solidari del país: el Trailwalker. Un total de 356 equips de 6 persones s'han enfrontat al repte de recórrer 100 quilòmetres en menys de 32 hores, amb un únic objectiu: la lluita contra la pobresa i el dret a l'aigua.

Sota el lema "Els meus Quilòmetres canvien vides", els participants de la prova han recorregut el tram Olot-Sant Feliu de Guíxols per la Via Verda de Girona. El primer equip en arribar a meta ha estat el Ciutat De Girona - Club Esquí Girona, format per Adrià Canimas, Ignasi Riuró, David Coma i Jordi Bes (Toti). Els 4 participants han arribat junts a meta en només 9 hores i 07 minuts, arrabassant el rècord absolut a nivell mundial que posseïa l'equip Kriter.net, que ha arribat en segona posició, batent el seu propi rècord de velocitat a la prova.
Experiència èpica que canvia vides

En acabar la prova el director de l'organització i participant d'un dels equips, José María Vera, ha ressaltat: “El Trailwalker és una experiència èpica. És emocionant veure com milers de persones hem recorregut amb molt d'esforç els 100 quilòmetres en un ambient festiu; conscients que cada quilòmetre serveix i molt. L'esforç contribueix a canviar la vida de milers de persones, millorant el seu accés a l'aigua i, el més important, a que tinguin una vida digna”.

Després de diversos mesos entrenant i recaptant donatius per als més de 400 projectes que Oxfam Intermón té a tot el món, els 2.136 participants -dels quals més del 60% pertanyen a empreses, amb 227 equips-, han gaudit del repte esportiu i solidari que més recapta al país. L'empresa amb major nombre de participants avui a Olot ha estat Caixabank amb més de 60 equips, seguida per Banc de Sabadell amb més de 40 i per Werfen Group amb 10. La recaptació total ha ascendit a més de 770.000 d'euros en aquesta primera cita de la 5a edició del Trailwalker.

Abans de la sortida, l'organització va lliurar els premis a 4 equips com a reconeixement per la tasca realitzada durant els mesos previs: el premi solidari va ser per a l'equip Porcelanosa per haver estat el que ha aconseguit una recaptació més alta, el premi a l'equip amb missatge per Barcelona Magic Line, el de superació per Illunium, amb 3 invidents, i el de convocatòria i difusió per a La Caixa i Fundació La Caixa, pels seus més de 60 equips inscrits a Girona.

La xifra de recaptació continuarà creixent, ja que després de la prova de Girona queda el desafiament de Madrid, el proper 20 de juny. El recorregut madrileny unirà el tram Lozoya-Rascafría, travessant la Serra de Guadarrama i la Vall del Lozoya. 109 equips ja s'han apuntat al triple desafiament, per al qual les inscripcions seguiran obertes fins al 8 de juny.

100 quilòmetres per l'accés a l'aigua

La recaptació en aquesta edició anirà destinada als projectes que Oxfam Intermón desenvolupa d'accés a l'aigua potable. L'aigua és un problema en la major part del planeta. El 80 per cent de les malalties del món estan relacionades amb l'aigua bruta: diarrea, còlera i tifus entre d'altres.

Al món, milions de persones no tenen accés a l'aigua potable. Sauda Hamid és una d'elles. Viu a Am-Ourouk, a la regió del Guera, al centre del Chad. Té 28 anys i vuit fills, dos d'ells van morir, un deshidratat. Sauda assegura: “No tenim la possibilitat de tenir aigua neta. Tot el que tenim és aquesta bassa que veieu. Provoca malalties de la pell als nens, malalties de l'estómac. La meva filla Ramla, que té tres anys, té diarrea permanentment. L'he portat a l'hospital i m'han dit que l'aigua que consumeix no és bona per a ella. Així que he d'anar a buscar a un altre lloc, molt més lluny. M'hi estic gairebé tot el dia per anar i tornar”.

Amb la recaptació d'aquesta 5a edició de Trailwalker, Sauda i milers de persones com ella podran disposar d'accés a l'aigua gràcies al treball dut a terme per l'organització en aquest camp.

Esperit d'esforç i compromís

Trailwalker és possible gràcies al suport del nostre patrocinador principal DKV Seguros i a Cuatrecasas Gonçalves Pereira, empresa patrocinadora que permeten destinar el màxim de fons recaptats pels equips als projectes d'Oxfam Intermón.

“El Trailwalker té una part de vivència i experiència personal única. Veure com els equips que han fet grans esforços per recaptar fons estan vivint aquest moment d'il·lusió i passió a la sortida és una cosa molt gratificant i estimulant. És un projecte fantàstic tant per la recaptació que s'aconsegueix com per l'esperit festiu, d'esforç i de compromís que es respira en aquesta iniciativa”, afirma Josep Santacreu; Conseller Delegat de DKV, principal empresa patrocinadora de la prova.