Entrevistes: Entrevista a Laura Orgué: 'Vull créixer al trail running fins a arribar al meu màxim'

Enviada per administrador el 06/Abr/2015 - 11:04

Després d'un hivern de canvis en què ha decidit deixar l'esquí de fons, la seva prioritat fins ara, l'atleta afronta la temporada de trail running amb noves ambicions

L'atleta vol revalidar el títol de Campiona del Món de les Skyrunners World Series Vertical 2014

Laura Orgué: “Després d'assimilar que havia arribat al meu sostre en l'esquí de fons, estic preparada per plantejar-me reptes més alts en el trail running”
6 d'abril de 2014 - En el món de l'esquí de fons, Laura Orgué és el gran referent nacional: la millor atleta espanyola de la història, amb dos Jocs Olímpics a l'esquena, un Top-10 i havent estat capdavantera a Vancouver 2010. Fins a la data, l'atleta compaginava el seu calendari exigent d'esquí de fons amb les curses per muntanya, en què es va iniciar de forma lúdica. No obstant això, fa tot just unes setmanes, Orgué va anunciar el seu adéu de l'alta competició d'esquí de fons després de guanyar la Marxa Beret, on va rebre un càlid homenatge, i avui focalitza tots els seus esforços i ambicions en la temporada de trail running que, si s'escau començarà al maig. Serà el 2 de maig, al Trail Cap de Creus, quan Orgué estrenarà la seva temporada. Orgué espera millorar els grans resultats obtinguts el 2014, quan es va convertir en Campiona del Món de les Skyrunners World Series Vertical.
Quin balanç fas de la temporada d'hivern, especialment emotiva després de ser l'última a l'alta competició d'esquí de fons?
El balanç realista d'aquesta última temporada en termes únicament de rendiment és negatiu. No he estat a l'alçada de les meves expectatives i no he pogut complir els objectius que m'havia marcat. Però d'altra banda ha estat molt enriquidora com a esportista ja que he pogut competir en proves en què no hi havia participat mai, com el Tour d'esquí i també he pogut assimilar el fet que en l'esquí de fons, segurament he arribat al meu sostre.

En quin moment esportiu et trobes?
Crec que ara mateix, després de fer aquesta valoració sobre l'esquí de fons, estic preparada per plantejar-me reptes més alts en el trail running. Fins ara, el fet de dedicar-me de manera prioritària a l'esquí de fons limitava una mica la meva preparació específica per a les curses de muntanya. Tinc ganes de poder centrar-me una mica més en el trail running.

Esportivament, quins somnis tens encara per complir?
Així com amb l'esquí de fons he experimentat quin és el meu límit, m'agradaria poder créixer en el trail running fins trobar el meu límit, i espero que sigui molt alt!

Com visualitzes la temporada de trail running 2015 a nivell de resultats?
M'agradaria revalidar el títol de Campiona del Món de quilòmetre vertical i consolidar els bons resultats en les Skyrace pot estar al podi de la classificació general.

Crèdit de la foto: ISMF