Curses de muntanya: Arranca la VCUF Sport HG 2015 amb la Mitja Marató de Cerdanya

Enviada per administrador el 09/Jun/2015 - 23:00

Puigcerdà, 9 de juny de 2015 - El passat cap de setmana de 6 y 7 de juny a La Cerdanya s'iniciava la Volta Cerdana Ultrafons Sport HG amb la celebració de la Sumant Capacitats, circuit inclusiu, una Mitja Marató de Muntanya i una cursa de Nordic Walking. Centenars de corredors y acompanyants es van reunir a Llívia i Bellver, punts d'inici de les curses del primer cap de setmana de la VCUF.
Circuit inclusiu 'Sumant Capacitats'

El dissabte 6 de juny per la tarda va tenir lloc a Llívia la segona edició d'aquesta cursa inclusiva que intentar apropar l'esport a les persones amb algun tipus de discapacitat. Acompanyats per corredors mítics com el nordamericà Pablo Vigil, els participants van fer el recorregut de 5,5km d'aquest esdeveniment tan especial, iniciat amb la col·laboració de la Fundació Itinerarium de l'Anna Vives.

Aquest any és el segon de la 'Sumant Capacitats', que va inaugurar un circuit inclusiu permanent a Llívia i que intenta conscienciar a tanta gent como sigui possible dels hàndicaps amb els que viuen les persones amb discapacitat, a més de buscar el recolzament per a associacions y fundacions que volen millorar les condicions de vida d'aquest col·lectiu.

Mitja Marató de Cerdanya (MMC 21km)

El diumenge 7 de juny es disputava la Mitja marató de Cerdanya, la primera cursa de trail running de les que formen part de la VCUF Sport HG. El recorregut, de 21km i més de 2.000 metres de desnivell acumulat, va reunir desenes de corredors que desitjaven disfrutar d'un paisatge molt especial a la carrera al centre dels Pirineus catalans.

Una de les corredores destacades va ser Emma Roca. La catalana acabava cinquena de la classificació general absoluta, adjudicant-se la prova amb autoritat, sent la corredora de la categoría femenina més veloç. La segona dona més ràpida del circuit fou Ahlam El Kakdi, mentre que tancava el podi Gemma López.

El corredor més ràpid en acabar la Mitja Marató fou Felip Puigarnau, que guanyava sense donar opció a cap altre corredor, amb un alt ritme constant en carrera. El segon caixó fou per a Ferran Mascaró, creuant la meta 8 minuts després del campió de la prova. Pep Ollé ocupava el tercer lloc, acabant molt a prop de Mascaró.

Nordic Walking

Uns trenta participants van reunir-se en el mateix recorregut de la Mitja per recórrer-la en la modalitat de Nordic Walking. Aquests també tenien la possibilitat de retallar la ruta i reduir-la fins als 15km. S'estrenava, així, una primera edició de Nordic Walking en el circuit que formen les curses de la VCUF Sport HG.

Crèdit de les fotos: Gael Piguillem i Marc Reyes