Esquí de muntanya  Entremina de Pedrons - basada en la ruta "Pic de la Mina"

Descripció
Per Albert Pérez Monfort el 17 de març de 2012
Decidits a fer un bon entrenament per a la cursa de les Patrulles els objectius eren fer desnivell, distància i tornar a practicar el descens encordats.

La primera pujada ens va portar a bon ritme al Pic de la Mina. Vam desfer una mica l'itinerari de pujada, i quan ens va semblar factible, per una baixada força dreta i on calia buscar el pas, vam descendir a la coma que separa el Pic de la Mina del Pic de Pedrons. Travessat el torrent vam tornar a posar pells i cap el Pedrons. Des del Pedrons vam baixar per un parell de canals molt estretes i força empinades, on feia respecte fer viatges. La resta de baixada, que era per neu primavera, es deixava fer bé. Vam arribar a l'alçada de la carretera que va cap el Pas de la Casa i des d'aquí vam travessar el torrent una altra vegada per iniciar la pujada de nou cap a la Mina. Aquesta vegada la pujada no va ser tan ràpida com la primera, però amb bones sensacions vist l'acumulat de metres i distància que portàvem.

El descens del Pic de la Mina el vam fer encordats per practicar. La baixada va anar força bé, ja que van aconseguir descendir per unes pales força dretes sense massa problemes.

Baixada fins a l'aparcament de l'estació i remuntada final fins a recuperar el cotxe al coll de Porter

Participants

Manel, Oriol i Albert. L'equip Corremonts a les Patrouilles des Glaciers

Metereologia

Sol radiant amb una mica de vent en els colls.

Estat del terreny, de la neu i/o dificultats trobades

Neu canviant. A les zones ventades molt gelada. A la resta fins al migdia una mica costra i a després tirant a primavera.

Variant de la ruta descrita

La pujada a la Mina la vam fer per més a la dreta del que marca el track, anant a buscar el perfil de la carena i allunyant-nos una mica de les pistes d'esquí.