Notícies

Per segon any consecutiu la Intermón Oxfam Trailwalker es fa a Catalunya

Enviada per administrador el 29/Oct/2011 - 13:53

Imatge 0 per Per segon any consecutiu la Intermón Oxfam Trailwalker es fa a Catalunya
Inscripcions obertes per a la Trailwalker 2012

Una prova solidària per lluitar contra la injustícia i la pobresa al món

Aquest dijous es van obrir les inscripcions a la Trailwalker 2012, que es farà els dies 5 i 6 de maig. Es tracta d'una prova no competitiva per equips que té per objectiu recollir fons per lluitar contra la pobresa i la injustícia al món. Per això cadascun dels equips que s'hi inscriu es compromet a aportar un mínim 1.500 €. Els equips, una vegada s'han apuntat, porten a terme diferents activitats en l'àmbit del municipi on resideixen, la família, els companys de feina i els amics per tal de recopilar fons. Des de la web de l'esdeveniment se'ls dóna diferents idees que els poden ser útils per a aconseguir-ho.

Els equips estan formats per sis persones, quatre caminants i dues que fan de suport logístic i segueixen la cursa amb cotxe.

A l'edició d'enguany hi podran participar un màxim de 300 equips. A l'edició de l'any anterior el límit de 200 equips es va omplir molt abans del termini previst per l'organització.

En aquesta nova edició el recorregut de la Trailwalker 2012 seguirà la via verda "Pirineus-Costa Brava" des d'Olot fins a Sant Feliu de Guíxols. Es tracta d'un total de 100 km que els participants hauran de recórrer en un màxim de 32 hores.

A la primera edició portada a terme a l'Estat espanyol van participar 202 equips que van sortir de Santa Maria de Palautordera per fer els 100 quilòmetres de distància que els separaven de Monistrol en menys de 36 hores. Tots van aconseguir el mínim de 1.500 euros i un equip va recopilar fins a 8.700 euros. Podeu llegir la crònica que vam fer a Corremonts des d'aquí.

Dels 202 equips 143 equips van aconseguir completar el recorregut en el temps màxim exigit.

A Espanya aquesta serà la segona edició de la prova, però té més de 25 anys d'història en diferents països. En aquests moments s'està fent a dotze països simultàniament cada any. Hi ha països com ara el Japó on fa 26 anys que es porta a terme i s'hi inscriuen uns 1.000 equips. A Europa es va començar a organitzar la prova fa dos anys a França i Alemanya. Al llarg de la seva història la prova porta recollits més de 70 milions de dòlars.

Trobareu més detalls de la Trail Walker a la pàgina web de l'esdeveniment.