Notícies

Disputat el raid d'aventura Open Raid X-Race Cornudella de Montsant entre boires i una mica de pluja

Enviada per administrador el 02/Nov/2011 - 17:40

Imatge 0 per Disputat el raid d'aventura Open Raid X-Race Cornudella de Montsant entre boires i una mica de pluja
Mario Ortíz i Edgar Tabares, del Cambrils Grup les Barques, es fan amb la victòria en la categoria màxima
Un centenar d'equips van disputar la VI edició del Raid d'Aventura Cornudella de Montsant que es va disputar aquest dissabte 29, prova que tancava la primera edició del Circuit X-Race 2011. L'ambient festiu de l'esdeveniment trencava amb un cel amenaçador de pluja que al final va respectar als corredors mantenint una intensa boira en cotes baixes, per la qual cosa el Raid va veure augmentada la seva dificultat.

El Raid va estar format per diferents sectors d'aventura que els raiders anaven enllaçant per iniciar i finalitzar la carrera a Cornudella de Montsant. Els equips de Elite i Aventura van realitzar un trekking pel Parc Natural de la Serra de Montsant, amb vistes espectaculars en estar per sobre de la boira. Van continuar en BTT pels voltants d'Ulldemolins i Albarca, on van realitzar una petita prova d'orientació específica, per en un descens enfangat, arribar fins al pantà de Siurana i realitzar una prova de caiac i canoa exigent. En total 60km per Elit i 50 km per Aventura. Les categories d'Iniciació i familiar, van realitzar la BTT, caiac / canoa i trekking, sempre pels voltants del pantà de Siurana, amb un recorregut de 18km i un altre de 7km.

En Elit, es va imposar l'equip de Cambrils Grup Les Barques, format pel tarragoní Mario Ortíz i el portuguès Edgar Tabares, amb un temps de 7h 30m; seguit de Medilast Sport (Vandellòs) 7h 34m i de 25-04 ACE Bombers Barcelona 8h 02m.
En la categoria Elit SOLO, es va imposar Pep Nogués, del Cambrils Raid Team amb 8h 05m, seguit de Miquel Angel Mumany (Barcelona), del CEM, amb 8h 19m, i en tercera posició Jaume Gros del Cambrils Grup Les Barques, amb 7h 46m però menys punts.
En Aventura Femení, les alacantines del Yaico Girls, es van imposar amb 88 punts i 7h de competició; seguides de l'equip tarragoní Sport Iris, amb 87 punts i 6h 55m; i completant el podi, les Eivissenques Trideporte Thoni Mara, amb 86 punts i 6h 52m.
En Aventura Mixte, la victòria va ser para St Piri (Barcelona), amb 6h 01m; seguits de Cicles La Salut Specialized amb 6h 53m i en tercer lloc, amb algun punt menys i 6h 42m, La Jarra Club, de Castelló.
En Aventura Masculí, es va imposar els barcelonins de La Llancuna amb 6h 13m i 110 punts, seguits de Speedy’s Miralles, amb 6h 02m i 100 punts. La tercera plaça la va obtenir l'equip de Miami Platja Ara Team, amb 6h 03m.

Amb el Raid X-Race Cornudella de Montsant, es tanca Circuit X-Race 2011, que ha estat format per 5 esdeveniments al voltant de Catalunya (Cambrils, Sant Quintí de Mediona, Vandellòs, Sort i Cornudella de Montsant), amb una participació d'uns 200 equips procedents principalment Catalunya, encara que també de la Comunitat Valenciana, Aragó, País Basc, Balears, Madrid i Navarra. Després d'aquest últim Raid X-Race, ja s'han definit els 5 millors equips del circuit que se'ls va obsequiar per part dels sponsors del circuit amb premis esportius en material, oci i inscripcions valorats en 750€ per equip, excepte el primer equip Elite que va tenir un premi valorat en 2.000€. ja que incloïa inscripcions a proves esportives de nivell per a tots els seus ocupants.

Els equips han estat els següents:

Medilast Sport (Elite): Lluis Saladie; Xavier Sahuquillo i Josep Enric Benaiges.
St Piri (Aventura Mixt): Jaume Oliveras, Txell Collado i Ester Nebot.
Sefeni (Aventura Femení): Azahara Fort i Mónica Dominguez.
Yaico Girls (Aventura Femení): Inge Niessen i Carolina Muñoz.
Lafuma – Bicicletes Esteve (Elite) : Carles Domingo; Enric Gràcia i Joan Planas.

Galeria d'imatges