Notícies

Neix l'Eivissa Ultra Team 2012, el repte dels més forts

Enviada per administrador el 16/Des/2011 - 20:23

Imatge 0 per Neix l'Eivissa Ultra Team 2012, el repte dels més forts
La primera edició se celebrarà el 28 d'abril de 2012 i combinarà 6o quilòmetres de trail running, 100 quilòmetres de BTT i, per primera vegada en una competició esportiva, la travessa nadant Formentera-Eivissa de 8 quilòmetres.

El plaç d'inscripcions s'obrirà el 20 de gener i les places seran limitades.

La prova compta amb el suport del Consell d'Eivissa, l'Ajuntament d'Eivissa, els municipis de l'illa i el Consell de Formentera.

Eivissa és un dels principals punts d'atracció turística del món i sempre s'ha distingit pel seu esperit innovador i creativitat. Conscient de la importància que ha adquirit l'esport com a destí del turisme actiu, Eivissa es convertirà en l'escenari d'un gran esdeveniment esportiu d'impacte internacional.

La Eivissa Ultra Team 2012 és una competició atlètica de duresa extrema que combina les tres activitats més populars: el trail running, la BTT i la natació en aigües obertes. Aquesta competició, única i diferent dins del calendari mundial, se celebrarà el dia 28 d'abril del 2012, coincidint amb l'inici de la campanya turística de l'illa.

La Eivissa Ultra Team TEAM 2012 neix amb la vocació de ser una gran competició internacional amb periodicitat anual. Les proves a disputar seran el trail running (60 km), la BTT (100 km) i la travessa nadant des de Formentera a Eivissa en mar obert (8 km). Les classificacions s'establiran en dues modalitats: per equips i individual. Els atletes competiran de forma individual a la seva disciplina i a la vegada podran formar un equip amb altres dos atletes de les restants disciplines per competir també en la modalitat d'equips.

La gran trobada dels atletes d'ultradistància

En els darrers anys existeix una clara tendència a l'organització de competicions qualificades d'“ultra”, on les distàncies i desnivells superen de sobre les més llargues i dures, com el marató o l'Iron Man. L'Eivissa Ultra Team vol convertir-se en el gran trobada dels atletes d'ultradistància, convidant-los a gaudir d'una prova única.

El disseny de la competició s'adapta a las característiques geogràfiques i culturals de l'illa per tal que els participants puguin gaudir del marc incomparable d'Eivissa. El Consell d’Eivissa, l'ajuntament d'Eivissa, els municipis de l'illa i el Consell de Formentera són les institucions que fan possible la posada en marxa d'un esdeveniment esportiu de primer nivell.

El plaç d'inscripcions s'obrirà el 20 de gener i les places seran limitades.

Les proves

Trail running

Amb sortida a Sant Antoni i arribada a la ciutat d'Eivissa els corredors recorreran la zona oest de l'illa al llarg d'un traçat muntanyós de 60 quilòmetres. També hi haurà un recorregut de 30 quilòmetres per a aquells atletes no especialitzats en les proves ultra. En ambos casos l'enorme varietat paisatgística que ens ofereix l'illa permetrà que els corredors puguin descobrir les muntanyes, cales i pobles d'Eivissa.

BTT

Els ciclistes sortiran de Santa Eulàlia des Riu per arribar a la ciutat d'Eivissa, després d'haver cobert un bonic recorregut d'aquesta zona de l'illa de 100 quilòmetres. Al marge de la prova ultra, hi haurà una prova reduïda de 50 quilòmetres per als no especialistes en llarga distància. En ambdós casos la duresa del recorregut serà proporcional a seu traçat variat i a la bellesa paisatgística de l'entorn.

Travessa Formentera-Eivissa

Per primera vegada en una competició esportiva, es disputarà la travessa a mar obert Formentera-Eivissa de 8 quilòmetres de recorregut que creuarà les praderes de la Posidònia Oceànica. En cas de dificultats climatològiques en la mar, hi ha previst un recorregut alternatiu a l'illa de Formentera, que també cobriria les praderes de Posidònia Oceànica, una zona del medi marí de l'illa que ha estat declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO pel seu alt valor ecològic. L'organització d'aquesta prova estarà a càrrec de Marnaton, entitat esportiva especialitzada en proves a mar obert.

Més informació a l'agenda.