Notícies

Presentació en primícia a Barcelona de la primera pel·lícula del projecte personal de Kilian Jornet “Summits of my life”

Enviada per administrador el 17/Des/2012 - 19:51

Imatge 0 per Presentació en primícia a Barcelona de la primera pel·lícula del projecte personal de Kilian Jornet “Summits of my life”
S'ha presentat a Barcelona la pel·lícula 'A fine line'

Totes les entrades de les tres projeccions fetes a Barcelona es van esgotar en molts pocs dies

Les fites del projecte Summits of my life

Barcelona, 17 de desembre de 2012 - Amb el títol A fine line, Kilian Jornet ha fet avui al Palau de la Música de Barcelona la presentació mundial de la primera pel·lícula del projecte Summits of my life (SOML).

SOML és el projecte personal de Kilian Jornet, mitjançant el qual, i en el transcurs de 4 anys, es vol intentar establir els rècords d'ascens i descens de les muntanyes més importants del planeta. Completat el primer any de vida del projecte, i després d'haver culminat els dos primers reptes al cim del Mont Blanc, Jornet, acompanyat del director de la pel·lícula Sébastien Montaz, ha vingut a Barcelona per parlar d'una nova etapa del projecte. SOML, tot i tractar-se d'un projecte personal, no és un projecte en solitari. “En el projecte, més enllà dels rècords, el que m'interessa són les experiències viscudes. Poder fer els cims amb la gent que m'estimo”, ha comentat Kilian Jornet durant la presentació.

A fine line és un viatge sensacional a través dels espectaculars pics nevats dels Alps acompanyant Kilian Jornet i un petit grup d'extraordinaris esportistes de muntanya en la seva recerca de la felicitat i la plenitud. Durant el prop d'una hora que dura la pel·lícula es mostra l'evolució d'aquest gran esportista i els preparatius que, juntament amb altres muntanyencs i esportistes, donen cos a aquest projecte. També ret homenatge al seu company d'aventures i amic Stéphane Brosse, que va perdre la vida durant la primera fita del projecte, la travessa del Mont Blanc d'est a oest amb esquis. Aquest fet va marcar profundament Kilian i va fer aflorar alguns dubtes sobre la continuïtat del projecte: “Acceptes el risc, però no acceptes la mort, tot i que saps que algun dia pot passar.”.

Sébastien ha comentat que la pel·lícula no pretén ser sobre reptes, ni tan sols sobre muntanya, esquí o alpinisme, sinó que s'hi mostrin els valors que es poden transmetre a través d'aquestes activitats . “No he volgut fer una pel·lícula sobre alpinisme o esquí, sinó sobre la felicitat”, comentava.

Al llarg del dia la pel·lícula s'haurà projectat en tres sessions diferents, una a la tarda i dues el vespre, on els apassionats de la muntanya hauran pogut gaudir amb les proeses d'aquest jove i intrèpid esportista de casa nostra. Les 1.500 entrades disponibles es van exhaurir amb molta rapidesa. Com el mateix Kilian comentava: “No m'esperava que aquesta primera edició tingués tant èxit. Les entrades es van vendre amb molts pocs dies.”.

Durant els tres anys vinents SOML continuarà amb fites noves que portaran Kilian Jornet, juntament amb els amics que l'acompanyaran, a diferents parts del món, a la recerca de la vida plena a través de l'assoliment dels somnis. En els mesos i anys vinents, fins al 2015, podrem seguir els esdeveniments d'aquest fascinant i ambiciós projecte que acabarà amb la conquesta del Mount Everest. Es tracta d'un projecte ambiciós, amb dificultats i riscos als quals caldrà fer front. “La fita que veig més complicada, per sobre de l'Everest, és aconseguir pujar i baixar el Mattherhorm en menys de 3 hores, 14 minuts i 44 segons, rècord que està en possessió de l'italià Bruno Brunod. Em sembla un temps molt complicat de rebaixar. També veig complicada l'ascensió al McKinley en temps rècord, ja que és un cim famós per ser molt inestable, on el temps et poc canviar de bo a dolent en pocs minuts.”, comentava Kilian Jornet i afegia: “La meva idea és fer l'Everest per una via que no sigui la normal per tal evitar la massificació i les cordes fixes que de forma permanent hi ha instal·lades a la via normal.”. La intenció de Kilian és fer algun altre cim de més de 8.000 metres abans de provar l'Everest per veure com respon el seu cos a aquesta alçada, per ell abans mai assolida.

Fites del projecte SOML

2012 - Cros del Mont Blanc

Ha consistit en dues travesses integrals per assolir el Mont Blanc. El cim més alt dels Alps de 4.810 m d'alçada.

  • El Mont Blanc d'est a oest amb esquís. Una gran travessa que combina d'esquí extrem i l'alpinisme, i que encadena 8 cims del massís del Mont Blanc.
  • El Mont Blanc de sud a nord per la Innominata. Es tracta d'unir dues meques de l'alpinisme: Courmayeur i Chamonix, amb el mínim de temps possible. El temps que va necessitar Jornet per fer la travessa en solitari va ser de 8 hores 42 minuts i 57 segons. És un temps extraordinàriament baix, si es té en compte que el temps habitual per fer aquesta travessa és de tres dies.

2013 - Cims europeus

Es tractarà de fer els rècords d'ascens i descens dels tres gegants d'Europa:

  • Elbrús, Rússia. La fita està en pujar l'Elbrus, que amb els seus 5.642 m d'alçada és el pic més alt d'Europa, en menys de 3 hores i 41 minuts, rècord establert l'any passat per l'espanyol Luís Alberto Hernando.
  • Mattherhorn, Itàlia. L'any 1995 l'italià Bruno Brunod va pujar el Mattherhorm (Cerví), de 4.478 m d'alçada, en 2 hores i 10 minuts i el va baixar en 1 hora i 4 minuts. El repte està en pujar i baixar el Cerví des del costat italià, repetint l'itinerari de Brunod, i rebaixar el temps total de 3 hores i 14 minuts.
  • Mont Blanc, França. Caldrà superar el rècord de pujada i baixada al Mont Blanc des de Chamonix. Rècord que des de l'any 1990 està en possessió de P.A. Goblet, que va necessitar 5 hores, 10 minuts i 44 segons per completar aquest itinerari.

2014 - Cims americans

El 2014 portarà Kilian Jornet a un viatge pel continent americà per intentar assolir els rècords d'ascens i descens de les muntanyes més altes d'Amèrica del nord i d'Amèrica del sud.

  • Aconcagua, Argentina. L'Aconcagua, amb els seus 6.959 m d'alçada, és el cim més alt del continent americà i representa un dels desnivells més grans del món. Bruno Brunod va aconseguir pujar i baixar del cim des de Plaza de Mulas en 5 hores i 57 minuts. Jornet intentarà superar aquesta marca.
  • McKinley, Estats Units. El McKinley, amb els seus 6.186 m d'alçada, és el cim més alt d'Amèrica del nord. Es tracta d'assolir el rècord mundial de pujada i baixada a aquesta muntanya.

2015 - El sostre del món

Per culminar el somni i coronar el "Summits of my life" s'intentarà batre el rècord d'ascens i descens a la muntanya més alta del planeta, el Mount Everest de 8.848 m d'alçada. El rècord actual està en 22 hores i 29 minuts.