Notícies

Celebració del Nordic Walking World Day

Enviada per administrador el 15/Mai/2012 - 19:22

Imatge 0 per Celebració del Nordic Walking World Day

El dia 20 de maig se celebra arreu del món el Dia Mundial del Nordic Walking, promogut per la INWA -International Nordic Walking Federation-. La marxa nòrdica, és una activitat física saludable, apta per a tothom, i amb nombrosos beneficis per a la salut. A Pirineu, poc a poc va fent forat entre la població local, de segona residència, o turística; i cada cop compta amb més suport per part de les institucions i de les administracions públiques (l'equip de govern de l'Ajuntament de Puigcerdà, com a suport a les iniciatives que es desenvolupen a la vila, va fer una sessió fotogràfica amb pals de marxa nòrdica, a la sortida de la reunió de junta de govern del passat mes d'abril).

Diverses activitats es duran a terme el cap de setmana del 19 i 20 de maig, en les 21 organitzacions amb representació de la INWA arreu del món. A Catalunya, dues de les activitats principals tindran lloc a Pirineu: dissabte 19 de maig, Nordic Walking Pirineus, amb el suport dels ajuntaments de Puigcerdà i de Llívia, i del Consell Esportiu de la Cerdanya, organitza la Caminada de Marxa Nòrdica Puigcerdà-Llívia-Puigcerdà, que finalitzarà amb un berenar popular; i diumenge 20 de maig, a La Seu d'Urgell, tindrà lloc la Cursa de Marxa Nòrdica Escanyabocs, organitzada pel CEFUC i promoguda per l'Ajuntament de La Seu d'Urgell. Altres activitats es duran a terme el dia 20 de maig a Catalunya i altres territoris de l'estat: sortida de marxa nòrdica a Castellterçol, sessions de Nordic Walking a Avín-Onís (Astúries), caminada nòrdica a la Ruta de la Mel (Guadalajara), sortida de marxa nòrdica al parc de la Casa de Campo (Madrid), o la Marxa Chueca a Caseta (Zaragoza), entre d'altres propostes. Tanmateix, a la Val d'Aran la jornada se celebrarà el dissabte 26 de maig, coincidint amb Dia der Espòrt de Vielha e Mijaran. Es calcula la participació, tan sols en aquests actes descrits anteriorment, d'unes 350 persones.

Segons Jordi Pau Caballero, Secretari d'INWA-Spain i president de Nordic Walking Pirineus “En les comarques pirinenques ja hem aconseguit treballar la marxa nòrdica amb diferents sectors de la població, dels escolars a la gent gran, tot passant per població local, de segona residència o turistes, i a diferents nivells: salut, fitness i esportiu.” Les darreres activitats desenvolupades, així ho corroboren: l'èxit esportiu i solidari de l'equip Nordic Walking Pirineus en la darrera edició de la Trailwalker 2012 ( 2.800 Eu recollits en donatius per a Intermón-Oxfam, i classificats amb un temps per sota la mitjana), o la presència de la marxa nòrdica en l'acte de promoció turística de Catalunya a Burdeus, el passat cap de setmana, organitzat per l'Agència Catalana de Turisme. Una mostra més de l'evolució i de la maduresa que està adquirint la marxa nòrdica a casa nostra, es la ponència científica que es presentarà al 7th FIEP European Congress, que es durà a terme a Barcelona el proper mes de juny, titulada “Nordic Walking: re-education”, o la participació en el 1r Simposi de Salut a l'Arc Mediterrani, que tindrà lloc a finals de maig a Girona, organitzat per la Universitat de Girona. Es calcula que, arreu del món, hi ha més de 25 mil.lions de practicants d'aquesta activitat física saludable, molt estesa als països nòrdics i centreeuropeus, i a Itàlia.

Fotografies: Emili&photographer, Ajuntament de Puigcerdà

Informació enviada per Nordic Walking Pirineus