Notícies

ViP XTREM 2012: una prova ciclista d'alçada en paratges naturals de tres comarques

Enviada per administrador el 02/Jul/2012 - 18:19

Imatge 0 per ViP XTREM 2012: una prova ciclista d'alçada en paratges naturals de tres comarques
Els més de 500 inscrits a la pedalada, de 125 km i 3.500 m de desnivell acumulat, s'endinsaran al cor de les Muntanyes de Prades el 7 de juliol

El descobriment de paratges singulars és un dels grans atractius d'aquest multitudinari esdeveniment esportiu únic a Catalunya

Boscos frondosos, rierols d'aigua clara, miradors excepcionals, pobles de postal, ermites plenes d'història, un monestir imponent... El descobriment de paratges singulars de gran bellesa, alguns dels quals força desconeguts per al gran públic, és un dels grans atractius de la prova ViP XTREM en bicicleta tot terreny per les Muntanyes de Prades. Aquest fet, unit a les característiques orogràfiques de la zona, en confirmen la idoneïtat per a una incursió d'aquest elevat nivell esportiu. La ViP XTREM d'enguany tindrà un recorregut de 125 km, amb 3.500 metres de desnivell acumulat. La tercera edició de la prova, adreçada a bikers amb un alt nivel de preparació, se celebrarà el proper 7 de juliol, amb sortida i arribada al pavelló poliesportiu del municipi de Vimbodí i Poblet.

La prova en bicicleta tot terreny travessarà enguany paratges d'interès natural i paisatgístic de la Conca de Barberà, el Baix Camp i l'Alt Camp, concretament als municipis de Vimbodí i Poblet, Vallclara, Prades, la Febró, Mont-ral, Vilaplana, Montblanc i l'Espluga de Francolí, i també altres nuclis o pedanies com ara l'Aixàvega, Rojals, Farena, la Bartra i la Mussara. Uns i altres concentren el principal atractiu natural del nord de la demarcació de Tarragona, així com altres alicients de tipus cultural, esportiu i gastronòmic que converteixen aquesta zona en un destacat punt d'atracció turístic del prelitoral. Les Muntanyes de Prades inclouen el Paratge Natural d'Interès Nacional (PNIN) de Poblet, el qual acull el Bosc de Poblet, un dels més ben conservats de les comarques tarragonines i on es localitza l'única comunitat de roure reboll de Catalunya. Dins del Paratge hi ha el monestir de Santa Maria de Poblet, joia de l'art medieval cistercenc i tomba dels comtes-reis de l'antiga Corona d'Aragó i Catalunya. D'altra banda, el Monestir de Poblet és el més gran dels tres que conformen la Ruta del Cister, un itinerari cultural, paisatgístic i gastronòmic ple d'atractius i sorpreses.

A Vimbodí i Poblet, a més del monestir cistercenc, en destaquen el Museu i Forn de Vidre -únic a Catalunya on s'elaboren peces de vidre bufat a l'estil tradicional-, la bella església cistercenca, l'ermita dels Torrents i els castells de Milmanda i de Riudabella; a l'Espluga de Francolí, cal visitar les Coves -un viatge al passat a través d'espectaculars grotes i recreacions virtuals- i també el Museu de la Vida Rural; a Montblanc, capital de la Conca de Barberà, sorprèn el recinte medieval, carregat d'història. Altres indrets de gran interès propers a l'àmbit on es desenvolupa la ViP XTREM són els nuclis històrics de Prades, Conesa o Santa Coloma de Queralt, el Museu de l'Alabastre de Sarral, l'antic poble i mirador de la Mussara, els boscos de Mont-ral, i les nombroses propostes d'itineraris a peu que abunden a tota la zona de les Muntanyes de Prades.

Suport públic i privat

L'any passat, la ViP XTREM va aplegar 427 participants, i va tenir com a primer classificat masculí el reconegut ciclista Roberto Heras, i en categoria femenina la no menys experta esportista Núria Lauco. Enguany es preveu una participació encara superior, ja que a hores d'ara s'han superat els 500 inscrits. ViP XTREM està organitzat per BTT Tarragona i l'Ajuntament de Vimbodí i Poblet, amb la col·laboració especial de +Web, el Paratge Natural d'Interes Nacional (PNIN) Poblet i d'empreses, entitats i ajuntaments dels municipis per on transcorre la prova. També compta amb el suport de la marca Costa Daurada, depenent del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, i de nombrosos voluntaris del municipi i d'arreu, gràcies als quals es pot dur a terme aquest gran repte en BTT.

Podeu trobar més informació a l'agenda.

Crèdit de la foto: Juan José Garzón

Informació enviada per ViP XTREM