Notícies

Tot a punt per a la ViP XTREM 2012, amb més de 530 ciclistes i un nou traçat de 125 km per muntanyes de la Conca, l’Alt i el Baix Camp

Enviada per administrador el 06/Jul/2012 - 08:32

Imatge 0 per Tot a punt per a la ViP XTREM 2012, amb més de 530 ciclistes i un nou traçat de 125 km per muntanyes de la Conca, l’Alt i el Baix Camp
Aquesta prova d’alt nivell esportiu arriba a la tercera edició amb un rècord de participants, procedents d’arreu de Catalunya i l’Estat

L’anterior edició va tenir com a guanyador masculí Roberto Heras, i en categoria femenina, Núria Lauco

Vimbodí i Poblet, 6 de juliol de 2012 – La ViP XTREM 2012 , el gran repte en BTT per les Muntanyes de Prades, assolirà un rècord de participació en aquesta tercera edició. Els més de 530 bikers que s’hi han inscrit recorreran, aquest dissabte dia 7, els 125 quilòmetres del traçat previst per l’organització (BTT Tarragona i l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet). La zona poliesportiva d’aquest municipi serà el punt de sortida i arribada de la prova, de 3.500 metres de desnivell acumulat i un traçat que s’endinsa en espais de muntanya de la Conca de Barberà, el Baix Camp i l’Alt Camp. Concretament, la ViP XTREM d’enguany transcorrerà els termes municipals de Vimbodí i Poblet, Vallclara, Prades, La Febró, Mont-ral (Farena i l'Aixàvega), Vilaplana (la Mussara), Montblanc (la Bartra, Rojals) i l'Espluga de Francolí.

Molts dels participants inscrits porten mesos entrenant-se per aquest gran repte esportiu, que requereix d’un correcte grau de preparació. La ViP XTREM compta enguany amb algunes novetats per millorar encara més la qualitat de la prova, fins arribar al màxim nivell: un recorregut d’alçada (amb cinc grans colls, senders i racons inèdits), bona senyalització, excel·lents avituallaments (10 en total), un voluntariat totalment abocat, i la implicació d’ajuntaments i entitats del territori.

Una cita esportiva de referència

Amb només un historial de dues edicions, la prova ViP XTREM s’ha convertit en un referent català i estatal per als amants de la BTT d’alt nivell i s’ha posicionat al calendari de proves BTT d’alt nivell. L’any passat, la ViP XTREM va aplegar 427 participants, i va tenir com a primer classificat masculí el reconegut ciclista Roberto Heras, i en categoria femenina la no menys experta esportista Núria Lauco.

Impulsat per Pep Cabestany i Jordi Ferrer, de BTT Tarragona, ViP XTREM està organitzat per aquest club de bikers tarragoní i l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet, amb la col·laboració especial de +Web, el Paratge Natural d’Interes Nacional (PNIN) Poblet i d’empreses, entitats i ajuntaments dels municipis per on transcorre la prova. També compta amb el suport de la marca Costa Daurada, depenent del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, i de més de cent voluntaris de diferents poblacions de la demarcació de Tarragona –alguns vinguts de lluny–, gràcies als quals es pot dur a terme aquest gran repte en BTT.

ViP XTREM combina el vessant esportiu amb la descoberta de paratges singulars de gran bellesa, en els que s’hi pugui anar en BTT. La marxa pretén ser, de fet, un esdeveniment de promoció de la Ruta del Cister i de les muntanyes properes a la Costa Daurada, molt adients per a la pràctica de la BTT però, de vegades, força desconegudes per als aficionats a les pedalades. ViP XTREM utilitza les lletres inicials de Vimbodí i Poblet per destacar el caire singular de la prova, de la que també en destaca la dificultat i l’aposta per la màxima qualitat esportiva.

Informació enviada per ViP XTREM
Galeria d'imatges