Notícies

El mal temps impedeix culminar l'atac al cim del Shisha Pangma. Carlos Soria: “És una decisió molt difícil estant tan amunt, però el primer és la seguretat”

Enviada per administrador el 02/Oct/2013 - 14:16

Imatge 0 per El mal temps impedeix culminar l'atac al cim del Shisha Pangma. Carlos Soria: “És una decisió molt difícil estant tan amunt, però el primer és la seguretat”
L'alpinista de 74 anys s'iniciava en la matinada d'avui la marxa final cap al cim d'aquest vuit mil però una copiosa nevada ha truncat els plans de cim

Carlos Soria i la resta de l'equip han decidit baixar al Camp I, a 6.350 m, on es troben actualment reposant forces i hidratant-se

2 d'octubre de 2013 - L'Expedició BBVA no ha pogut culminar el seu intent de cim al Shisha Pangma de 8.027 m. Les males condicions meteorològiques i el risc d'allaus han impedit a Carlos Soria arribar al cim de la muntanya tibetana. Carlos i la resta de l'equip es troben al Camp I recuperant forces i estudiant la possibilitat d'un segon intent en els propers dies.

L'Expedició BBVA, liderada per Carlos Soria, ha hagut d'abandonar l'intent de cim del Shisha Pangma de 8.027 m després de comprovar que l'accés a la ruta d'ascens acumulava molt perill. El veterà alpinista ha pres la decisió en comprovar l'escassa visibilitat i la neu acumulada durant els dos dies anteriors.

“És una decisió molt difícil estant tan amunt, però el primer és la seguretat”, ha informat Carlos Soria al Camp Base i ha confirmat el bon estat de tots els membres de l'equip. “Les condicions de la ruta eren molt perilloses i per això hem decidit donar la volta. Demà tornarem al Camp Base i reflexionarem tranquil·lament sobre el que farem”, ha afegit.

La gran experiència de Carlos Soria a la muntanya, i la prudència que el caracteritza, han estat fonamentals a l'hora de prendre aquesta decisió. L'alpinista avilès no ha patit congelacions ni ha necessitat cap rescat en els més de 40 anys de carrera. En la jornada de demà, l'expedició baixarà fins al Camp Base, a 5.764 m, per recuperar forces i a l'espera de saber si hi ha possibilitats de fer un nou intent de cim.