Notícies

Carlos Soria renúncia a un segon intent de cim del Shisha Pangma

Enviada per administrador el 04/Oct/2013 - 13:27

Imatge 0 per Carlos Soria renúncia a un segon intent de cim del Shisha Pangma
L'alpinista de 74 anys ha pres la decisió de no tornar a intentar trepitjar el cim de la muntanya tibetana per seguretat davant del canvi de temps que anuncien els últims butlletins meteorològics i la gran quantitat de neu acumulada a la travessia

Carles i la resta de components de l'expedició tornaran la setmana que ve a Espanya

4 d'octubre de 2013 - L'Expedició BBVA , liderada per l'alpinista Carlos Soria, ha pres la difícil decisió de no portar a terme un segon atac al cim del Shisha Pangma de 8.027 m. Les males condicions meteorològiques que s'anuncien fan poc viable tornar a ascendir la muntanya tibetana. A més, la neu acumulada a la part final de la travessa i el perill d'allaus que això comporta, han estat els factors determinants. A això cal afegir que les informacions meteorològiques per a les properes setmanes conclouen que no és viable fer més incursions a aquesta muntanya durant la temporada actual.

“Estem satisfets amb la nostra actuació al Shisha Pangma. És molt difícil prendre determinades decisions quan estàs tan a prop d'arribar al teu objectiu, però cal ser conscients dels perills a què ens exposavem”, ha declarat el veterà alpinista. A més afegia, “les previsions que ens arriben donen per conclosa la temporada i només ens queda pensar en la propera expedició, que segurament sigui al Kanchenjunga la primavera de 2014”.

Un cop presa la decisió, l'Expedició BBVA prepara el seu retorn a Espanya i es disposa a recollir tot l'equip desplegat a la muntanya. Carlos Soria i la resta de companys tornaran des de Katmandú la setmana vinent.

Carlos Soria va arribar als 7.460 m fins al Camp III

Dimecres passat, Carlos Soria va decidir que no era viable culminar l'atac a cim quan es trobaven al Camp III a 7.460 m. Ja des del Camp Base es mostrava satisfet davant la dura decisió: “És una decisió molt difícil estant tan amunt però el primer és la seguretat. Les condicions de la ruta eren molt perilloses i per això hem decidit donar la volta”.

“Després de 5 dies molt bons d'alpinisme, hem pres les decisions que calia. Això és la muntanya, no és un altre esport. Aquí no es guanya per un gol. Es guanya per jugar millor, i nosaltres hem guanyat com sempre. Estem molt satisfets del que hem fet”, concloïa.