Notícies

Celebració del Dia Mundial de l'Activitat Física a la Cerdanya

Enviada per administrador el 17/Abr/2013 - 22:22

El passat 6 d'abril es va commemorar el Dia Mundial de l'Activitat Física. A Catalunya, els actes centrals es celebren el dijous 18 d'abril a Manresa, ja que Departament de Salut i la Secretaria General de l'Esport han proposat a la Fundació Universitària del Bages (FUB) organitzi l'acte oficial i principal del Dia Mundial de l'Activitat Física , i el Nordic Walking serà una de les activitats que hi tindran protagonisme.

A Cerdanya aquesta commemoració va començar diumenge dia 7 d'abril, amb una caminada saludable de marxa nòrdica a Llívia, i tindrà el plat fort en el decurs d'aquest cap de setmana: dissabte 20 d'abril, Curs d'iniciació a la marxa nòrdica, organitzat per l'Àrea de Joventut de l'Ajuntament de Puigcerdà, subvencionat pel Dipsalut, i amb la col·laboració de l'Escola Esportiva de Marxa Nòrdica de la Cerdanya. Diumenge 21 d'abril tindrà lloc la Caminada saludable de marxa nòrdica a Puigcerdà, organitzada per Nordic Walking Pirineus i amb la col·laboració de les àrees d'Esport, Joventut i Turisme de l'Ajuntament de Puigcerdà.

Aquesta commemoració pretén ser un acte de conscienciació de la importància de l'activitat física per a la salut de les persones. La Secretaria General de l'Esport impulsa el Pla Nacional de Promoció de l'Activitat Física per incrementar la pràctica d'activitat física saludable de la societat catalana. Dins aquest pla, el Programa d'Activitat Física, Esport i Salut (PAFES), és un programa pioner impulsat conjuntament pel Departament de Salut i la Secretaria General de l'Esport, des del 2007, per lluitar contra el sedentarisme, i que recepta l'activitat física i la pràctica esportiva a l'atenció primària per millorar la qualitat de vida dels pacients, i prevenir l'aparició de determinades malalties.