Notícies

L'alpinisme mundial novament commogut per la mort de Alexey Bolotov

Enviada per administrador el 16/Mai/2013 - 18:39

15 de maig de 2013 - Ahir arribava una altra notícia que commovia l'alpinisme mundial, la mort del alpinista rus Alexey Bolotov. La notícia arribava el mateix dia de l'accident de la mà del seu company de cordada, Denis Urubko, que des del camp base de l'Everest, molt afectat i via telefònica, comunicava l'accident a la web de muntanya rusa Mountain.ru. Segons explicava Urubko el tràgic accident es va produir a les 5 de la matinada d'ahir dia 15 de maig de 2013 una mica per sobre de la cascada de gel del Khumbu, quan Bolotov baixava repelant per una corda fixa en mal estat que es va trencar i li va provocar una caiguda mortal. La glacera del Khumbu se situa entre l'Everest i el Lhotse, i és de pas obligat per a l'ascensió a l'Everest per la via clàssica del coll sud, essent un dels passos més delicats i que més vegades han de fer els alpinistes durant el procés d'aclimatació i equipament dels camps superiors de l'Everest i el Lhotse.

L'expedició de Denis i Alexey pretenia obrir una via nova a la cara sudoest de l'everest en estil alpí, sense fer ús d'oxigen ni cap altra ajut artificial o extern.

Bolotov va prendre especial protagonisme durant l'intent de rescat de l'alpiniste basc Iñaki Ochoa de Olza el 2008 en el cim de l'Annapurna, tal com queda testimoniat en el reportatge 'Pura Vida' sobre el rescat d'Iñaki. En aquella ocasió compartia l'expedició amb Iñaki i el romanès Horia Colibasanu.