Notícies

Carlos Soria: “Ja estem preparats per arribar al cim”

Enviada per administrador el 17/Mai/2013 - 14:03

Imatge 0 per Carlos Soria: “Ja estem preparats per arribar al cim”
L'equip de l'Expedició BBVA, liderat per l'alpinista Carlos Soria, ha sortit del Camp Base i es dirigeix, ja cap al cim de la tercera muntanya més alta del planeta, situada a 8.586 m

Les previsions meteorològiques favorables i el bon estat de l'alpinista avilès són les claus d'aquest intent d'assolir el cim del Kanchenjunga

Camp base del Kanchenjunga, 17 de maig de 2013 - Carlos Soria i la resta de l'Expedició BBVA es troben ja de camí cap al Camp I amb l'objectiu d'afrontar el cim en els propers dies. El comunicat meteorològic ajuda l'equip a ser optimista en les opcions d'arribar al cim del Kanchenjunga (8.586 m). Carlos Soria, amb els seus 74 anys, està més a prop d'aconseguir el repte de convertir-se en la persona de més edat en aconseguir els 14 vuit mils.

L'Expedició BBVA ho té tot a punt per enfrontar-se als 8.586 m del Kanchenjunga. Després de diverses setmanes de preparació en el Camp Base i en els diferents campaments d'alçada, les previsions meteorològiques han permès iniciar el veritable repte d'arribar al cim. “Tot està preparat, ens trobem en les millors condicions físiques i per fi el temps ens ha permès plantejar intentar el cim”, ha confirmat Carlos Soria abans d'iniciar la marxa cap al Camp I.

Davant de les bones condicions, Carlos Soria i el seu equip han abandonat avui a primera hora de matinada al Camp Base del Kanchenjunga. Ja fa diverses setmanes que va procedir al muntatge del Camp I a 6.100 m i fins i tot van pujar fins a prop del Camp II a 6.800 m. El pla de Carlos passa per anar directament al Camp II, per estalviar-se un dia en alçada i, d'aquesta manera, assegurar-se una finestra de com a mínim set dies de bon temps, sobretot en el cim. L'escalada final es portarà a terme després d'instal·lar corda fins al Camp III a 7.300 m i, probablement, instal·lant un Camp IV a 7.900 m, abans d'arribar al cim.