Notícies

La FEEC organitza la trobada regional de la Federació Europea de Senderisme a Barcelona

Enviada per administrador el 27/Feb/2014 - 11:31

La Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) organitza la trobada regional de la Federació Europea de Senderisme (ERA - EWV - FERP) de les organitzacions membres de l'Europa del Sud, a Barcelona, del 28 de febrer al 2 de març
Barcelona, 27 de febrer de 2014 - A les jornades de l’ERA a Barcelona han confirmat la participació els diferents actors del sender de l'Arc del Mediterrani, provinents de França, Itàlia, Portugal i Andorra, així com representants de la Federació Espanyola de Muntanya (FEDME) i de les federacions autonòmiques del País Valencià, Aragó, el País Basc i Andalusia.

Les jornades se celebren a Barcelona per la importància del GR-92 i el tram pioner senyalitzat pel seu pas per la serra de Collserola que ja ha incorporat en la seva senyalització la doble nomenclatura GR-92 / E-12, el nom que rep aquesta "autopista senderista" que hauria de recórrer tota la Mediterrània.

La trobada, que tindrà el seu epicentre a l'hotel SB Diagonal Zero de Barcelona, pretén donar un impuls al projecte de l'E-12, una idea ambiciosa que pretén crear un pont entre les dues ribes del Mediterrani, però, també, entre l'Occident i l'Orient pròxim.

E-12, sender de l’arc mediterrani

L’objectiu de la jornada és donar un impuls al projecte de l’E-12, el sender de l’arc mediterrani que es va proposar de crear durant l’Assemblea de l’ERA celebrada a Blansko (República Txeca) l’any 2008.

Durant el cap de setmana també s'abordaran diferents aspectes sobre els guies i acompanyants voluntaris de senders (walk leaders), la certificació de qualitat d'aquests camins a nivell europeu i els certificats pels caminants que els recorrin, perquè tinguin un diploma simbòlic que constati que els han reconegut.

Un altre dels punts que es treballaran és la possibilitat d'optar al reconeixement de les activitats de protecció ambiental que fan les entitats responsables d'aquests camins, així com la creació d'un arxiu interregional sobre l'estat dels senders per tal promocionar els territoris en qüestió.

Organitzacions convidades

 • Cyprus Tourism Organisation
 • Euskal Mendizale Federazioa
 • Federación Andaluza de Montañismo
 • Federación Aragonesa de Montañismo
 • Federación Española de Deportes de Montaña y Escalada
 • Federación de Montañismo de la Región de Murcia
 • Fédération Française de la Randonnée Pédestre
 • Comité Régional Aquitaine de la Randonéé Pédestre
 • Comité Régional de la Randonée Pédestre de Midi-Pyrénées
 • Comité Régional de la Randonée Pédestre Provence-Alpes-Côte d’Azur
 • Comité Régional de la Randonée Pédestre du Languedoc-Roussillon
 • Federazione Italiana Escursionismo
 • The Ramblers’ Association of Malta
 • Clube de Actividades de Ar Livre
 • Federação de Campismo e Montanhismo de Portugal
 • Federação Portuguesa de Montanhismo e Escalada
 • Elliniki Omospondia Orivasias – Anarrichisis
 • Federation Royale Marocaine de Ski et Montagne

Objectius de la trobada a Barcelona

- Sobre els senders:

 • Contemplar el reconeixement de la importància del les guies oficials de les federacions i plantejar de fer-ne un arxiu.
 • Normalitzar els camins de la zona a un estàndard mínim europeu i harmonitzar els diferents estats de les guies depenent de les lleis de cada zona.

- Sobre la qualitat dels senders:

 • Recordar que s’ofereix la certificació de qualitat pels camins, i la possibilitat que aquest fet aporti beneficis econòmics.

- Premi ECO:

 • Proposar de presentar candidatures per un ECOAWARD per reconèixer les activitats des de les federacions i els clubs per la protecció ambiental i el desenvolupament territorial.

- Certificats “E-path”:

 • Recordar que es pot obtenir un diploma simbòlic que dóna fe de la distància d'una o més rutes i així donar més importància a la xarxa europea de rutes.

- Estat dels certificats a la regió de l’Europa del sud:

 • Crear un arxiu sobre l’estat dels senders: mapes, quilòmetres previstos, i quilòmetres fets. Amb la finalitat de prestar un servei als que volen venir als nostres països i una oportunitat per a la promoció dels territoris en qüestió.