Notícies

Carlos Soria celebra avui els seus 75 anys i la bona acollida del seu llibre de receptes

Enviada per administrador el 05/Feb/2014 - 14:07

Imatge 0 per Carlos Soria celebra avui els seus 75 anys i la bona acollida del seu llibre de receptes
Carlos Soria torna a demostrar el seu entusiasme i vitalitat en complir 75 anys i ja està preparant l'Expedició BBVA per a la primavera al Kanchenjunga ( 8.586 m )

A més, l'èxit de l'e-book 'Receptes de cuina per a situacions límit' l'han situat entre els més descarregats dels últims dos mesos i ja està disponible a Amazon

BBVA manté el seu suport al veterà esportista en el repte d'esdevenir la persona de més edat en aconseguir els 14 vuitmils

Moralzarzal (comunitat de Madrid), 5 de febrer de 2014 - Carlos Soria, que avui compleix 75 anys, ja es troba preparant la propera Expedició BBVA a la tercera muntanya més alta del planeta, el Kanchenjunga de 8.586 m. A més, Carles està d'enhorabona per l'èxit aconseguit amb l'e-book gratuït 'Receptes de cuina per a situacions límit', llançat a principis de desembre i que compta ja amb 60.000 descàrregues.

El passat mes de desembre, Carlos Soria publicava 'Receptes de cuina per a situacions límit', un e-book editat per BBVA, que a més d'un manual de cuina de les millors elaboracions de Nathi Sherpa, cuiner de les Expedicions de Carlos, presentava una sèrie d'anècdotes que l'han convertit en tot un èxit. El llibre és a prop d'arribar a les 75.000 descàrregues, xifra rodona que coincideix l'aniversari del veterà alpinista. "Quan vam publicar el llibre no sabíem que tindria tant èxit. Pensàvem que era un llibre curiós, que agradaria, però mai que arribaríem a les 60.000 descàrregues. És un regal d'aniversari perfecte", afirmava Carlos Soria.

El veterà esportista es troba preparant la propera Expedició BBVA. "Per a mi és un premi saber que BBVA segueix apostant per mi. No he parat d'entrenar des que vaig arribar de l'última expedició i em sento pletòric per afrontar aquest nou repte", assenyalava Sòria.

En relació al fet de complir anys, Carlos Soria deixa patent que l'edat per a ell és només un número: "Em sento encantat d'haver inaugurat aquesta xifra tan bonica, 75, i crec que em portarà molta sort".

75 anys a l'esquena i 60 de trajectòria esportiva

Carlos fa repàs de la seva vida i se sent orgullós dels seus èxits esportius, sobretot dels aconseguits a partir dels 70. "Des dels 70 anys, que ja sembla una edat important, estic encantat de la vida. Tinc moltes muntanyes meravelloses, com el Manaslu, que la vaig aconseguir als 70 anys, 37 anys després d'haver-ho intentat per primera vegada, amb les connotacions que té per a mi el poble que es troba en el seu vessant, Sama", afirmava l'alpinista aportant una idea exacta de la tenacitat i l'esperit de superació d'aquest avilès, criat a Madrid i establert actualment a Moralzarzal.

Carlos Soria va començar la seva afició a la muntanya amb només 14 anys quan va realitzar la seva primera incursió en la Serra de Guadarrama. Aquell viatge va ser el primer de molts, fins que amb 21 anys va fer el gran salt quan el 1960 va viatjar durant tres dies amb una moto Vespa fins a arribar als Alps per iniciar-se en el món de les escalades de gran dificultat. El 1968 va formar part de la primera expedició espanyola que va viatjar a Rússia per pujar la muntanya Elbrus, la muntanya més alta d'Europa amb 5.642 m, i el 1971 va fer el mateix a Alaska amb la muntanya McKinley, el cim d'Amèrica del Nord de 6.194 m.

Carlos Soria ha estat des de llavors completament lligat a la història de l'alpinisme espanyol. Va participar en 1973 i 1975 en les primeres expedicions espanyoles a l'Himàlaia, i va ser testimoni de la primera cimera de 8.000 m aconseguida per Espanya, a càrrec de Jerónimo López i Gerardo Blázquez. No obstant això, fins al 1990 no va aconseguir ascendir el seu primer vuitmil, després de 17 anys des de la primera temptativa.

La majoria de les expedicions de Carlos Soria van ser realitzades pràcticament en solitari, acompanyat per alguns xerpes i portejadors, especialment per Muktu Sherpa, qui li ha estat el seu company en quatre cims de més de 8.000 m (K -2, Shisha Pagma Central, Manaslu i Lhotse). No obstant això, des de juliol de 2011 Carlos Soria compta amb el suport de BBVA, el que li ha permès afrontar el final del seu projecte dels 14
vuitmils amb més garanties, mitjans i tota una massa d'aficionats que s'han interessat per la seva repte.

Actualment, Carlos Soria és en una de les grans personalitats del món de l'esport pel seu esperit humil i pels seus objectius increïbles a una edat en la qual les persones de la seva generació solen ser espectadors. La seva ascensió el 2004 al K2 de 8.611 m amb 65 anys i la seva ascensió sol i sense oxigen el 2008 al Makalu de 8.463 m, han suposat una revolució en el himalaisme.

Pots descarregar l'e-book gratuït 'Receptes de cuina per a situacions límit' des del Club 59 i més de BBVA o des d'Amazon.Galeria d'imatges